TILBAKE ETTER SYKDOM: Tarjei Bø har trent som normalt siden søndag, og er klar for fredagens sprint i Ruhpolding.  Foto: Marie Birkl/TT / NTB scanpix
TILBAKE ETTER SYKDOM: Tarjei Bø har trent som normalt siden søndag, og er klar for fredagens sprint i Ruhpolding.  Foto: Marie Birkl/TT / NTB scanpix

Tarjei Bø gikk syk en uke i romjulen

Men skiskytteren er friskmeldt til Ruhpolding. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(TV 2): Tarjei Bø har for en gangs skyld hatt en sykdomsfri oppkjøring og start på sesongen.

Men i romjulen begynte helsa å skrante.

– Jeg var dårlig en uke fra 2. juledag. Siden søndag (3. januar) har jeg trent som normalt, sier Bø til TV 2 Sporten.

Han har lagt ned en meget solid jobb i sommer og høst, og har sånn sett et solid grunnlag for å tåle en periode uten trening. De første øktene etter sykdommen har også gitt positive svar.

– Det hadde vært verre om det skjedde i oktober eller november. Jeg tror dette skal gå fint, og det føles bra nå. Jeg er ikke urolig, sier han.

Og legger galgenhumoristisk til:

– Dette er første gangen jeg er syk siden april, så det er ny rekord. Sju, åtte måneder hvor jeg har vært frisk. Det fortjener jeg nesten en premie for!

Bø har prestert på jevnt, høyt nivå så langt i verdenscupen, uten helt å få toppresultatene han hadde håpet på. Tredjeplassen fra sprinten i Hochfilzen - der han måtte gå i siste pulje og kanskje mistet seieren på det - er det beste individuelle resultatet foreløpig.

I Östersund gikk han seg også opp fra 29. plass på sprinten til 4. plass på jaktstarten.

Nå håper han at det ufrivillige avbrekket i romjula skal slå positivt ut.

– Det kan hende dette var et bra pusterom for meg, så jeg får tilbake litt overskudd. Jeg har trent bra over tid og har nivået inne, sier Tarjei Bø.

Han reiser til Ruhpolding i morgen og stiller til start på fredagens sprint.