Wahbi Khazri, Keisuke Honda og Simone Zaza dras frem som spennende spillere for Premier League-klubber av Tor-Kristian Karlsen.
Wahbi Khazri, Keisuke Honda og Simone Zaza dras frem som spennende spillere for Premier League-klubber av Tor-Kristian Karlsen.

Fem spillere som bør hentes til Premier League

Tor-Kristian Karlsen har gjort speiderjobben for et knippe Premier League-klubber. Se hvilke spillere han anbefaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Naturlig nok er det de store navnene som tiltrekker de største overskriftene når det igjen åpnes for vinteroverganger i fotballverdenen.

Erfaringen fra tidligere januarvinduer viser imidlertid at stjernespillerne heller venter til sommeren med å skifte klubb, selv om deres situasjon for øyeblikket ikke er ideell der de befinner seg.

Allikevel finnes det mange spillere, spesielt fra de kontinentale ligaene, som av økonomiske (spiller så vel som selgende klubb) og sportslige hensyn, ønsker å skifte beite midt i sesongen.

Her følger fem spillere – under den øverste hyllen - som umiddelbart kunne tilføre spesifikke egenskaper til utvalgte Premier League-klubber:

Fernando, 1992, defensiv midtbane – Sampdoria: Dynamisk midtbanespiller med bakgrunn fra Gremio og Sjakthar Donetsk, som kom gjennom de brasilianske ungdomslandslagene i samme årgang som blant andre Neymar, Danilo, Casemiro, Alex Sandro og Juan Jesus. Relativt liten av vekst (172 cm), men tettbygd og sterk i nærkampene. I hovedsak en ”destruktiv” spiller som er flink til å komme raskt opp i situasjonene og avlevere ballen med hurtige, enkle, men effektive løsninger. I tillegg har han god fart med ballen i beina og er kapabel til å klive frem i et voldsomt driv når han har plass foran seg. Vil neppe ha noe problem med å tilpasse seg intensiteten i engelsk fotball. Mangler dog kreativitet og variert pasningsspill.

Kunne passe for Liverpool – som en oppgradering til Lucas. Priset til rundt 15 millioner pund.

Wahbi Khazri, 24, offensiv midtbane/ving – Bordeaux: Temperamentsfull og uforutsigbar offensiv spiller, som trives best som vandrende spiss eller venstre ving. Spiller på små marginer, veldig hurtig og intens i spillestilen – noe som til tider kan gjøre ham noe slurvete i spillestilen (feilpasninger, balltap) – men har en mental tilnærming som vil passe godt i Premier League. Slår dessuten gode dødballer med høyrebeinet (veldig høyrbeint, for øvrig). Ikke spesielt teknisk begavet, men allikevel effektiv fordi han utfører det han mestrer med stor hurtighet. Denne sesongen har han vært blant få lyspunkt – fem mål, seks målgivende - i et svakt Bordeaux-mannskap.

Klubben skal være beredt på å lytte til tilbud i 10 millioner pund-klassen for det anvendelige tunisiske angrepsvåpenet. Bør være på ønskelisten til klubber som Sunderland og Watford.

Simone Zaza, 24, midtspiss – Juventus: Den italienske landslagsangriperen som imponerte mot Norge på Ullevaal for halvannet år siden har slitt med spilletid etter overgangen fra Sassuolo i sommer. Zaza er ikke den iøynefallende 9-eren som ønsker å gjøre alt med et strøk av estetikk, men under de riktige arbeidsbetingelsene er han effektiv foran mål, arbeidsom og skaper rom for medspillerne. Selv om Zaza har scoret tre mål på de siste to kampene for Juventus, befinner han seg allikevel i realiteten bak både Mandzukic og Morata i midtspiss-køen til Torino-klubben. Dermed kan det være gunstig for både spiller og klubb med et utleieopphold frem til sommeren (særlig med tanke på at Zaza fortsatt har en sjanse til å spille seg tilbake i EM-troppen).

Burde være interessant som et back-up-alternativ for Spurs. I London vil han uansett kunne få mer spilletid enn i Serie A.

Keisuke Honda, 29, offensiv midtbane – AC Milan: Etter en relativt produktiv fjorårssesong virker japaneren å være langt nede på prioriteringslisten til hovedtrener Sinisa Mihajlovic. Serberens urokkelige fokus på gjenvinning og defensiv struktur passer Honda dårlig. Når laget ligger dypt i «blokk», er det også vanskelig å få vist frem de offensive egenskapene (fra en dyp utgangsposisjon). Den tidligere CSKA Moskva-spilleren kommer ikke med noen garantier – og er langt fra den optimale formen til å glimre fra første øyeblikk, men med Asia-eksponering og spillerens potensial i bakhodet, er dette et potensielt uteleiescenario man ikke kan tape på.

West Ham kunne dra nytte av Hondas kreative ferdigheter i Lanzinis skadefravær. I tillegg ville en slik overgang sørget for ekstra japansk interesse i månedene som leder opp til innflytningen til den nye storstuen i Stratford.

Rafa Silva, 22, offensiv midtbane/ving – Sporting Braga: Fra et ekstremt fokus på fysikk og centimeter, er det nå åpenbart at Premier League også kan være en arena for mindre spillere med lavt tyngdepunkt og ekstremkompetanse i nærteknikk. Portugiseren med fem landskamper – var del av den siste VM-troppen uten å få spilletid – er sjelden koblet til større klubber, men besitter en spillestil og egenskaper som kan bringe en ny offensiv dimensjon til lag midt på tabellen. Besitter et enormt rykk, drar seg lett forbi motstandere gjennom fart, balanse og kroppsfinter. Som høyrebeint foretrekker han å starte på venstre kant, men er tilsvarende komfortabel på motsatt side. Vil være et realistisk alternativ – prisen bør ligge et sted rundt 10 millioner pund - for klubber som på sliter med offensiv samhandling og som trenger en gnist av individualisme for å finne målet.

Swansea eller Newcastle vil kunne dratt stor nytte av en spiller med Rafa Silva sine egenskaper.