Nick Fairall of the U.S. arrives to watch the trial round of the final jumping at the 64th four-hills ski jumping tournament in Bischofshofen, Austria, January 5, 2016.     REUTERS/Dominic Ebenbichler  FOTO: DOMINIC EBENBICHLER /
Nick Fairall of the U.S. arrives to watch the trial round of the final jumping at the 64th four-hills ski jumping tournament in Bischofshofen, Austria, January 5, 2016. REUTERS/Dominic Ebenbichler FOTO: DOMINIC EBENBICHLER /

– Jeg visste jeg kom til å falle, men prøvde å kjempe imot

Nick Fairall ble lam etter fall i hoppuken for et år siden. Nå er han tilbake og hylles av hoppkollegaene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bischofshofen (TV 2): Den tapre amerikanske hopperen imponerte både konkurrenter, presse, og publikum da han var tilbake i hoppuka, på dagen ett år etter at han brakk ryggen og ble lam i et stygt fall.

– Jeg visste jeg kom til å falle, men prøvde å kjempe i mot det og bøyde meg litt fram. For jeg ville ha godkjent det hoppet. Jeg ønsket å avslutte hoppuka på en god måte, forteller Fairall.

– Fjernet hoppstøvelen

Han merket at han var skadet med det samme han traff bakken, men skjønte ikke hvor alvorlig det var før det hadde gått en stund.

– Jeg var bevisst hele tiden, og jeg husker spesielt at jeg spurte hjelpemannskapene om å fjerne hoppstøvlene mine - for de kan være ubehagelige å ha på lenge. Da de fortalte meg at de hadde tatt av meg støvlene, først i det øyeblikket forsto jeg hvor alvorlig dette var, forteller en rørt Fairall.

Han benyttet pressekonferansen til å takke alle som hadde hjulpet han det siste året. alt fra leger, lagkamerater, og hele hoppmiljøet som han selv mener har gitt han en uvurderlig støtte.

Simon Ammann som selv ble hardt skadd dagen etter, var en av mange som hilste på Fairall da han var i team-området under dagens kvalifisering.

– Han lå på naborommet på sykehuset i fjor. Jeg hadde ikke så mye tid til å prate med han i dag. Han har virkelig vist seg fram her, og vist at han kan takle fortiden. Jeg håper vi får tid til å sette oss ned senere å prate skikkelig. Han er en sterk person, sier Amman.

– Tilfeldig

Også Tom Hilde fikk pratet med amerikaneren.

– Jeg traff han på frokosten i dag, og det var skikkelig tøft, sier en preget Hilde.

– Den skaden jeg fikk i Oberstdorf der jeg brakk en ryggvirvel er ganske lik, bare at det gikk mye, mye verre med han. Det er små tilfeldigheter som avgjør i en idrett der det er veldig få skader.

Også Kenneth Gangnes hyller Fairall.

– Jeg kjenner han godt, og å se han her i rullestol er trist. Særlig fordi han er en så fin fyr som jeg har reist mye rundt med, sier Gangnes.

Gråt

Selv takket Fairall for alle de fine ordene han har fått i løpet av dagen, med en svært rørende hilsen på pressekonferansen.

– Det er så mange mennesker som har kommet «ut av skogen», folk jeg ikke en gang kjenner, gode hoppkolleger, supportere, alle har støttet meg. Jeg er så takknemlig, at jeg nesten ikke finner ord, sier en gråtkvalt Fairall.