PÅ UTGÅENDE KONTRAKTER: Larviks Anja Hammerseng-Edin (foran) og Gro Hammerseng-Edin er begge på utgående kontrakter i Larvik HK. Her er de avbildet under cupfinalen i håndball for kvinner i Nadderud Arena, som Larvik HK vant over Glassverket. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
PÅ UTGÅENDE KONTRAKTER: Larviks Anja Hammerseng-Edin (foran) og Gro Hammerseng-Edin er begge på utgående kontrakter i Larvik HK. Her er de avbildet under cupfinalen i håndball for kvinner i Nadderud Arena, som Larvik HK vant over Glassverket. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Larvik HK må i retten om to uker 

– Det kan gå utover nøkkelspillere dersom vi taper, sier styreleder Harald Gaupen til TV 2. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere klubbdirektør i Larvik håndballklubb, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, saksøkte i oktober sin gamle arbeidsgiver for et sekssifret beløp.

I oktober kommuniserte partene i et planleggingsmøte over telefon for å prøve å unngå rettssak, men nå kan styreleder i Larvik HK, Harald Gaupen, bekrefte overfor TV 2 at saken har gått til domstolen med hovedforhandlinger 18. og 19. januar.

Dette er bare en snau måned etter at Larvik lekte seg til sitt åttende strake cupgull.

- Vi ble ikke enige fordi vi ikke er enige. Vi så ikke noen grunn til å inngå forlik, og dermed må vi akseptere at dette går til retten, sier Gaupen til TV 2.

Bakgrunnen for søksmålet
Bjørn-Gunnar Bruun Hansen sa selv opp stillingen da det ble kjent at klubben var i ferd med å gå konkurs tidligere i år.

I høst fremsatte han kravet om å få utbetalt ordinær lønn for perioden august til desember 2013, med tillegg for feriepenger.

- En sum som drar seg opp mot 700 000 kroner. Dette er tilgodehavende lønn som tidligere ikke skal ha blitt utbetalt grunnet dårlig likviditet, forteller Bruun Hansens advokat Roger Berglie til TV 2. 

Larvik HK på sin side mener Bruun Hansen har fraskrevet seg dette beløpet. 

- Ressurskrevende
Når partene møtes i retten om to uker, er Gaupen bevisst på Larviks økonomiske situasjon: 

- Vi er i en fase der vi prøver å snu skuta, og denne saken er ikke en positiv bidragsyter til akkurat det. Hva dommen blir er èn ting, men det er ressurser og advokatkostnader knyttet til saken, sier styrelederen.

Larvik HK har flere spillere på utgående kontrakter: Gro Hammerseng-Edin
Anja Hammerseng-Edin, Amanda Kurtovic, Karoline Dyhre Breivang og Linn Kristin Riegelhuth Koren for å nevne noen. Kan et tap i retten medføre konsekvenser for nøkkelspillere?

Det er for tidlig å konkludere med noe som helst, men svaret er ja. Et tap kan bety konsekvenser for spillergruppa. Beløpet Larvik er stevnet for er et ikke ubetydelig beløp i klubbens økonomi. På en annen side kan gode sponsorinntekter tippe økonomien andre veien. Det er dette vi jobber med nå,  avslutter Gaupen.