Kenneth Gangnes fortsetter sin gode hoppform og var best i kvaliken foran finalerennet i Bischofshofen. Han landet på 138,5 meter og slo hoppukeleder Peter Prevc med en meter..
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kenneth Gangnes fortsetter sin gode hoppform og var best i kvaliken foran finalerennet i Bischofshofen. Han landet på 138,5 meter og slo hoppukeleder Peter Prevc med en meter.. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Gangnes best i kvalifiseringen

Kenneth Gangnes (26) fortsetter sin gode hoppform. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Totningen landet på 138,5 meter, og med 144,4 poeng var han 0,3 foran verdenscup- og hoppukeleder Peter Prevc foran finalerennet i Bischofshofen. Sloveneren landet på 137,5 meter.

Gangnes var også solid i treningen. I den siste treningsomgangen slo han til med 143,5 meter. Det er en halv meter lengre enn Daiki Itos offisielle bakkerekord. Bakkerekorder kan bare settes i konkurranse eller i kvalifisering.

I onsdagens duellhopping skal Gangnes møte tyske Severin Freund. Tyskeren sto over både trening og kvalifisering i bakken tirsdag.

Joachim Hauer har hatt mange gode treningshopp og funnet seg godt til rette i bakken. Han slo til med 137,5 meter i kvalifiseringen. Det holdt til sjuendeplass.

Johann Forfang landet på 131,5 meter og delte plasseringen med Hauer. (©NTB)