Northug om romkompisen: – Han var dritfeit og kunne ingenting

Emil Iversen innrømmer at han fortsatt drasser på noen ekstra kilo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northugs romkamerat Emil Iversen vant sprinten i Oberstdorf etter en oppvisning i finalen.

På samling er Iversen og Northug som Knoll og Tott. De deler ikke bare rom i Tour de Ski. På sprinten delte de også briller, noe Northug gir Iversen skylden for. Iversen roter så mye på rommet at Northug har mistet flere brillepar.

Traff Iversen i Meråker
De to trønderne har vært gode kompiser i flere år. Northug forteller om første gang han traff Iversen. 

– Jeg tror jeg så ham på ski da jeg gikk i Meråker. Jeg tror det var på sommerskiskolen jeg traff ham første gang. Han var dritfeit og kunne ingenting. Sånn var det på videregående skole også. Han begynte å få opp farten da han var junior. En sliten Emil Iversen på ski ser ikke bra ut, men han går fort på ski. Det er det viktigste, sier Northug, og legger til:

– Han er blitt litt mindre, men han har fortsatt en jobb å gjøre. Hofteprolapsen han har i skøyting må han bli kvitt om han skal gå fort. Der har han mest å hente, sier Northug.

Iversen innrømmer at han drasser på noen ekstra kilo.

– Jeg er fortsatt litt feit, men det går den rette veien, smiler sprintvinneren.

Tok med Iversen på høydesamling
Northug og Iversen dro på høydesamling sammen til Seiser Alm i 2013. Da trengte nemlig mosbyggen en sparringpartner. Valget falt på Iversen.

– Han var i vanvittig god form, og jeg dro nytte av det. Jeg ble knust på intervaller i Seiser Alm. Jeg var litt tung, men jeg vant en etappe i Tour de Ski. Jeg er glad han ikke var med det året. Han var på vippen og burde vel vært med. Emil er en fin mann å trene med, sier Northug.

Han ble nummer fem i finalen, men brukte ikke nevneverdig mye krefter. Northug mener bonussekund-ordningen må gjøres om. Han mener det ikke lønner seg å gå helt til finale.

– Det må være godt betalt å gå finale. Jeg ble nummer sju i Lenzerheide og fikk godt betalt. Den beste plasseringen i sprint i Tour de Ski er sju, slår han fast.