Frustrert Kalla stormet forbi pressen etter klønete fall

– Jævla dritt, var alt den svenske langrennsstjernen ytret til svensk TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble til forandring ikke norsk seier på torsdagens Tour de Ski-sprint i Oberstdorf, men med andre, tredje og femteplass i finalen er det liten grunn til å klage.

Verre gikk det for svenskene som en etter en falt i samme bakken. 

Stina Nilsson led den skjebnen i finalen, men allerede i kvartfinalen falt både Charlotte Kalla og Hanna Falk i den samme utforkjøringen. Den ene på rumpen, den andre på trynet.

Og det tilsynelatende uten annen grunn enn litt løs snø.

Frustrert favoritt

For den best plasserte svensken i sammendraget, Charlotte Kalla, var sekundene tapt dyrebare, og hun var meget skuffet etter hendelsen som gjorde at hun røk ut av løpet.

– Jeg falt. Ja... nei... Jeg vet ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jævla dritt, sa en ordknapp Kalla til SVT etter uhellet.

Så forlot hun intervjuet og forbi resten av den ventende pressen.

Etter etappen og de tapte sekundene er Kalla nummer fem i Tour de Ski. 3.37 bak ledende Ingvild Flugstad Østberg.

– Kan bare skylde på meg selv

For Hanna Falks del var fallet skjebnesvangert for denne konkurransen, men hun har uansett ikke like store forventninger til plassering i sammendraget.

Falk så ut til å krysse ski med amerikanske Jessica Diggins, men vil ikke legge skylden på henne.

– Det er vanskelig. Man ser at de faller rett som det er. Når skien skjærer ut, så har man ingen sjanse til å holde seg. Underlaget er jo som det er. Det blir litt lotteri, men man skal jo klare det også. Jeg kan bare skylde på meg selv, sier Falk til Aftonbladet.