Amerikansk seier på sprinten, men Johaug imponerte

Sophie Caldwell vant foran Heidi Weng i Therese Johaugs første sprintfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OBERSTDORF/BERGEN (TV 2): Amerikaneren vant sprinten i Oberstdorf foran Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Det var USAs andre seier i verdenscupen i langrenn.

Weng avsluttet sterkt, men klarte ikke å ta igjen Caldwell på oppløpet.

– Jeg tenkte «fillern at det ikke var lenger». Da hadde jeg tatt det, sier Heidi Weng til NRK.

– Hvis det ikke er Marit Bjørgen som slår meg, så er det plutselig en amerikaner. Jeg syns det er bra at det ikke bare er Norge som vinner, men det var veldig nære for min del, sier Weng til TV 2.

Fordel Johaug

Ingvild Flugstad Østberg dro opp tempoet fra start, men hadde ikke nok krefter igjen på slutten til å holde følge med Caldwell og Weng.

Therese Johaug gikk sin første sprintfinale i verdenscupen, da hun ble nummer fem. Det er meget gode nyheter for hennes muligheter til å vinne Tour de Ski sammenlagt, ettersom det begrenser tidstapet betraktelig.

I finalen var hun sjanseløs, uten at det betyr så mye. Både i kvartfinalen og semifinalen jublet hun høyt for avansement.

– Fy fader det der smakte så vanvittig godt, sa Johaug til NRK.

– Jeg har jobbet så mye for det her. Endelig, i en Tour, og det betyr så mange sekunder for min del. Jeg blir nesten rørt, jeg. Det er så stort, fortsatte hun.

Ingvild Flugstad Østberg leder Tour de Ski, men har ikke tro på at hun skal kunne hamle opp med Johaug i sammendrag.

BEGRENSET TAPET: Therese Johaug jubler etter en, for henne, fantastisk dag på sprinten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEGRENSET TAPET: Therese Johaug jubler etter en, for henne, fantastisk dag på sprinten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg var ganske sikker på at hun skulle komme til semifinalen, men jeg hadde faktisk ikke trodd at Johaug skulle gå til finalen. Det er morsomt for henne, og det unner jeg henne, sier Flugstad Østberg til TV 2 etter målgang.

Ragnhild Haga måtte si takk for seg i semifinalen, mens både Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og ikke minst Therese Johaug gikk videre til finalen.

Flugstad Østberg leder nå touren med 30 sekunder ned til Johaug. De to er i en klasse for seg selv, med Heidi Weng på tredjeplass 2.16 bak.

Svenske uhell

Anne Kyllönen er beste ikke-norsk på fjerdeplass - 3.19 etter ledende Flugstad Østberg.

For svenskene var det en litt verre dag.

Ida Ingemarsdotter ble rett nok nummer fire, men i kvartfinalen falt både yndlingen Charlotte Kalla og Hanna Falk i samme bakken. I finalen led Stina Nilsson samme skjebne.

Kalla er nå nummer fem sammenlagt.