Guardiola avslører hvor han vil være trener neste sesong

– Jeg trenger en ny utfordring, sier Pep Guardiola.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pep Guardiola (44) avslørte tirsdag formiddag hvor han ønsker å fortsette trenerkarrieren. Den nåværende, men avtroppende Bayern München-treneren, sier at han vil dra til England og Premier League når kontrakten med den tyske gigantklubben går ut til sommeren.

– Grunnen til at jeg ikke forlenget kontrakten min er enkel. Jeg vil være trener i den engelske Premier League. Jeg er veldig fornøyd og takknemlig for at Bayern har satt sin lit til meg, men jeg trenger en ny utfordring, sier Guardiola på en pressekonferanse ifølge The Telegraph.

Hvilken toppklubb får Guardiola?
Like før jul bekreftet Bayern München at Guardiola ikke forlenger kontrakten med klubben etter sesongen. Carlo Ancelotti ble samtidig offentliggjort som ny trener.

I en alder av 44 år er Guardiola regnet som det ypperste verden har å by på av trenere. Nå ønsker han nye utfordringer etter suksessfylte år i Barcelona og Bayern München.

– Jeg vil oppleve en ny by, og jeg vil jobbe i England. Jeg har flere tilbud fra England, men jeg har ikke signert noe ennå. Jeg har muligheten til å jobbe i England. Jeg mener jeg er i riktig alder og føler at det er et riktig karrieresteg for meg. Det er grunnen til at jeg har tatt denne avgjørelsen, sier Guardiola.

Det vil nok drøye litt før vi får vite hvor Guardiola ender opp, men ryktene er allerede sterke og peker i retning Manchester City. Manuel Pellegrini kan nemlig være ferdig etter inneværende sesong. Det er imidlertid flere supportere som drømmer om Guardiola som styrmann.

Chelsea er for øyeblikket under ledelse av Guus Hiddink, men nederlenderen er bare ansatt midlertidig frem til sommeren. London-klubben kan være et mulig landingssted for Guardiolas Premier League-entré. Det samme kan Manchester United være. Louis van Gaal er stadig under press, og ryktene sier jevnlig at manageren er på vei ut portene på Old Trafford.

Arsenal kan også være en kandidat dersom Arsène Wenger bestemmer seg for å si at nok er nok etter å ha vært i klubben siden 1996. 

Proppfull CV
Én ting er i alle fall sikkert. Klubben som sikrer seg Guardiola, vil få en manager som er vant til å vinne. 

For som trener har Guardiola vunnet de gjeveste trofeene han har hatt muligheten til å vinne. Med Barcelona vant han La Liga tre ganger, cupen to ganger, Mesterligaen to ganger, supercupen to ganger, den spanske supercupen tre ganger og VM for klubblag to ganger.

Etter å ha tatt over Bayern i 2013 har han ikke klart å vinne Mesterligaen igjen, men han har til gjengjeld vunnet Bundesliga to ganger, cupen en gang, supercupen en gang og VM for klubblag en gang.

Nå gjenstår det å se om han kan føre Premier League-tittelen til den imponerende CV-en når vi skriver mai 2017.