Løseth tok sin første verdenscupseier

Nina Løseth holdt nervene i sjakk og vant i Santa Caterina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nina Løseth har hatt en fantastisk start på verdenscupsesongen.

Med 3. plass i slalåm i Åre 13. desember og en 2. plass i storslalåm i Courchevel en uke senere, har hun allerede to pallplasser.

Fra før av hadde hun 3. plassen i slalåm i Zagreb forrige sesong som eneste topp tre-plassering i karrieren.

Nina Løseth feiret seieren med legenden Alberto Tomba på podiet. (AP Photo/Alessandro Trovati) FOTO: ALESSANDRO TROVATI /
Nina Løseth feiret seieren med legenden Alberto Tomba på podiet. (AP Photo/Alessandro Trovati) FOTO: ALESSANDRO TROVATI /

Med startnummer 1 kjørte hun ned til en klar ledelse etter første omgang i slalåmen i Santa Caterina.

Sveitsiske Charlotte Chable og Sarka Strachova fra Tsjekkia var nærmest.

Slovakiske Veronika Velez Zuzulova dro fordel av å starte tidlig i andre omgang, og kjørte seg helt opp på seierspallen, for Chable klarte ikke å følge opp den gode førsteomgangen sin og feilet like før mål.

Strachova ledet da bare Løseth sto igjen på toppen. 

Spjelkavik-jenten bare økte ledelsen nedover i løypen og kjørte inn til en suveren seier. I mål var hun 1,12 sekund foran Strachova.

Løseth tok dermed sin første verdenscupseier i karrieren. På podiet fikk hun feire med alpintlegenden Alberto Tomba.

– Det er helt fantastisk. Det er dette man har jobbet for siden man var liten. Jeg måtte kjempe for å holde tårene tilbake da jeg sto på seierspallen. Det var en utrolig god følelse å krysse mållinjen og se det grønne, sier Løseth til TV 2.

For det er ikke like ofte «Ja, vi elsker» spilles etter kvinnerenn som den er blitt spilt etter at Aksel Lund Svindal og de andre guttene har vært i aksjon.

– Wow. Dette er nasjonalsangen til Norge. Det er ganske lenge siden den er blitt spilt på damesiden, smiler hun.

Løseth mente hun holdt litt igjen i første omgang, men merket at hun måtte slippe mer opp i andre omgang dersom det skulle holde til seier.

– Jeg så at folk ga mer gass i andre. Jeg følte jeg gjorde et par feil på toppen, så prøvde jeg å pushe ganske bra her nede. På flaten følte jeg at jeg fikk ut noen gode svinger, men jeg hadde egentlig ikke trodd at det holdt til seier, forteller hun.

Det var Norges første slalåmseier i verdenscupen siden Trine Bakke vant i 2000. Andrine Flemmen tok den foreløpig siste norske triumfen da hun vant storslalåmrennet i Sölden i oktober 2002.

Og nettopp Flemmen var blant de mange som hylte av glede da hun så rennet.

– Jeg både hylte og ble rørt av innsatsen. Endelig! Og vel fortjent av Nina, sier Andrine Flemmen til TV 2.

Flemmen som er fra samme skikrets som Løseth har fulgt Ålesund-jenta i mange år.

– Dette viser at det er de mest tålmodige som får det til tilslutt.Hun er veldig sterk i posisjonen sin. Dette var også en trase som passer Nina godt sier Flemmen og legger til:

– Det blir nok ikke siste seieren i denne sesongen.