Det er krisestemning i Köln etter at politiet har mottatt 60 meldinger om seksuelle overgrep og en antatt voldtekt. FOTO: OLIVER BERG / DPA / NTB SCANPIX
Det er krisestemning i Köln etter at politiet har mottatt 60 meldinger om seksuelle overgrep og en antatt voldtekt. FOTO: OLIVER BERG / DPA / NTB SCANPIX

Krisemøte i Köln etter masseovergrep mot kvinner

– En fullstendig ny dimensjon av kriminalitet, sier byens ordfører.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En bølge av meldinger om seksuelle overgrep i Köln i Tyskland nyttårsaften har utløst krisemøte mellom byens ordfører og politiet. Gjerningsmennene blir av kvinner beskrevet som arabere eller nordafrikanere.

Ordføreren i Köln, Henriette Reker, skal tirsdag møte politiet for å diskutere bølgen av overgrep. Hun beskriver dette som «en fullstendig ny dimensjon av kriminalitet».

Politiet har mottatt 60 meldinger om seksuelle overgrep og en antatt voldtekt. Kvinnene som beskriver overgriperne som en gruppe på rundt 1.000 menn som oppholdt seg rundt byens togstasjon og den berømte katedralen nyttårsaften. Kvinnene har fortalt at mennene var av arabisk eller nordafrikansk opprinnelse, opplyser Kölns politisjef Wolfgang Albers.

– De har ingenting å gjøre med flyktningene fra forskjellige krigssoner som har kommet til Tyskland de siste månedene, sier en etterforsker til avisen Kölner Stadt-Anzeiger.

Politiet regner med at flere overgrepsofre vil stå fram de neste dagene.

Etterforskningen av meldingene som politiet har mottatt til nå, pågår for fullt, og så langt er fem menn pågrepet.

– Det skjedde et stort antall seksuelle overgrep. Kvinner ble befølt og angrepet, sa politisjef Albers under en pressekonferanse mandag.

Men meldingene om overgrep under nyttårsfeiringen i Köln har skapt frykt i Tyskland rundt konsekvensene av at landet tar imot så mange mennesker på flukt fra krig og fattigdom. Både politi og politikere har advart mot at populistiske grupperinger på høyresiden kan bruke meldinger om kriminalitet til å nøre opp under flyktningmotstanden. (NTB/TV 2)