Rekord for Petter Uteligger

609.000 seere så fjerde episode av Petter Uteligger på TV 2. 

TV 2-dokumentarserien om Petter Nyquist (37), som frivillig lever på gata i Oslo, har rørt TV-seerne.

Første episode ble sett av 475.000 nordmenn, og etter hvert steg seertallene til over 600.000. 

Og seertallene fortsetter å stige. Mandagens episode, som er den fjerde i rekken, ble sett av 609.000 seere. Det ga sesongrekord for Petter og hans venner på gata. 

– Dette viser bare hvor viktig det var å fortelle historien på TV. Engasjementet i sosiale medier er også svært høyt rundt serien, med utelukkende positive tilbakemeldinger for Petter Nyquist og hans fortelling fra dette miljøet. Dokumentaren er både sterk og svært gjennomarbeidet, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

– Det handler om å bry seg

For ett år siden bodde familiefar Petter på gata i Oslo i 52 dager. Han hadde verken penger, mobiltelefon eller klær, og han hadde ikke kontakt med sin familie. Petter ville sette seg inn i livene som leves på gata i hjembyen.

Han har tidligere fortalt til TV 2 at han følte på en ensomhet da han bodde på gata. 

– Man blir engstelig og redd. Jeg gikk gatelangs uten å ane hvor jeg skulle gjøre av meg. Det var slitsomt mentalt. Med minimalt med søvn og mat begynte jeg å bli paranoid, sa han til TV 2. 

Petter håper på at serien kan være med på å åpne opp øynene våre for de menneskene som bor på gata.

– Jeg tror det viktigste man kan gjøre er å ta seg tid til å prate med noen av dem og vise at vi er tilstede. Du trenger ikke bruke mange minutter. Bare spør hvordan de har det. Det handler om å bry seg, rett og slett, sa han til TV 2 før første episode ble sendt.

Se Petter Uteligger på TV 2 mandager klokken 21.40.