Fotballryktene:
– Bale kan havne i Manchester United etter Benitez-sparking

Og Arsenal vil ha «den nye Hazard».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den første ordentlige dagen av overgangsvinduet ble rolig.

Demarai Grays overgang fra Birmingham til Leicester var den eneste overgangen av litt størrelse da vinduet åpnet.

Men det er fortsatt noen uker igjen, og rykteflommen blir ikke mindre jo nærmere vi kommer deadline day.

Vi har som vanlig satt sammen en deilig bukett med spekulasjoner til deg.

Følg overgangsvinduet i vårt overgangssenter

Manchester United tok det som en god nyhet at Rafa Benitez fikk sparken i Real Madrid. For den tidligere Liverpool-manageren hadde et veldig godt forhold til Gareth Bale. Med Benitez borte, ser nå United-ledelsen på Bale som fritt vilt. Daily Mirror skriver at Manchester United vil legge en milliard kroner på bordet for å få waliseren tilbake til Premier League. Håpet er at han ikke skal være i Zinedine Zidanes fremtidsplaner på Santiago Bernabeu.

Så spørs det om hva Benitez' avgang har å si for Real Madrids interesse for Marcos Rojo. Ifølge Fichajes ønsket den avgåtte Real Madrid-sjefen å hente den anvendelige forsvarsspilleren fra Manchester United i januar. Men nå blir det i stedet Zidane som tar avgjørelsene.

Liverpool har lenge ønsket seg Barcelonas keeper Marc-André ter Stegen. Men nå kan Calcio Mercato fortelle at Manchester United er veldig aktiv i forhold til å hente tyskeren til Old Trafford til sommeren. Det er et nytt signal om at David de Gea kan være på vei bort fra klubben etter sesongen.

Manchester United kan få smake sin egen medisin med Sadio Mané. Angriperen kan se ut til å ha bestemt seg for å bruke alle midler for å komme seg bort fra Southampton så fort som mulig. Og United har vist interesse lenge. Men nå er Chelsea kommet på banen og vil stjele ham fra de røde djevlene. Daily Mirror skriver at de kongeblå fra hovedstaden vil skrive ut en sjekk på 390 millioner kroner for å gjøre ham Chelsea-spiller før utgangen av januar.

Og på Stamford Bridge kan Mané bli foret med pasninger av Paris Saint-Germains assistkonge Javier Pastore. For ifølge BuzzSport skal Chelsea være interessert i å hente argentineren for i overkant av 400 millioner kroner. Det kan bety at tiden i Chelsea går mot slutten for Cesc Fabregas og Oscar. Alle som har fulgt karrieren til Fabregas vet at han får en negativ formutvikling etter jul. Med det han har vist hittil i sesongen så spørs det om Guus Hiddink tør slippe spanjolen på banen igjen med det første.

Arsenal-manager Arsene Wenger skal ha uttalt at han håper å signere to spillere innen kort tid. Mohamed Elnany blir en av dem, men hvem blir den andre? Daily Star hevder at Gunners-fansen kan glemme spissnavn som Edinson Cavani og Pierre-Emerick Aubameyang, for Wengers førstevalg på topp er nå Watford-kapteinen Troy Deeney. Arsenal-sjefen tror 27-åringen har de egenskapene The Gunners trenger mot slutten av sesongen. Men det er lite trolig at The Hornets vil selge sin kaptein.

Wenger likte dårlig da han gikk glipp av Eden Hazard. Han hadde kurtisert den unge belgieren i lang tid da Chelsea kom på banen før Wenger hadde fått finansieringen på plass. I frustrasjonen over at Lille lot Hazard gå til konkurrenten, så kjøpte Wenger sørkoreaneren Park Chu-young, som Lille trodde de hadde sikret seg fra Monaco. I stedet ble angriperen plassert langt opp på tribunen på Emirates. Nå har Lille fått frem en ny offensiv midtbanespiller, som Wenger har fått sansen for. Og skal en tro Shoot, så vil Wenger prøve å hente Sofiane Boufal i januar. Nå er det pengesterke Paris Saint-Germain lurer i buskene, men denne gangen har Wenger penger på bok og kan komme med bud dersom noen åpner budkrigen før ham.

Alt tyder på at Mathieu Debuchy har spilt sin siste kamp for Arsenal. 30-åringen er desperat etter spilletid for å få en plass i Frankrikes EM-tropp til sommeren, men det får han neppe i Arsenal. For Hector Bellerin har gjort høyrebacken til sin i Arsenal. The Sun skriver at Aston Villa og West Bromwich Albion nå kjemper om å sikre seg Debuchy.

Nord-London-rival Tottenham er også offensive på overgangsmarkedet. Daily Mail skriver at Spurs er i ferd med å sikre seg Ebbsfleet Uniteds midtbanespiller Shilow Tracey. 17-åringen var på prøvespill på White Hart Lane i høst og nå skal Mauricio Pochettino ha bestemt seg for å gi unggutten kontrakt.

Liverpools keeperjakt fortsetter, men nå kan det se ut til at Jürgen Klopp har funnet sin mann. For Liverpool Echo skriver at klubben er i samtaler med Ruch Chorzow om en overgang for 16 år gamle Kamil Grabara

En kan trygt si at Schalke 04 har løst koden på hvordan en skal utvikle offensive midtbanespillere. Olaf Thon gjorde seg bemerket på 1990-tallet. Men i nyere tid så har Mesut Özil og Julian Draxler slitt ut en del par fotballsko på klubbens fotballakademi. Og hver gang en forsvinner, så kommer en ny frem. Nå er det Max Meyer og Leroy Sané som herjer, og nestemann heter Donis Avdijai. Sistnevnte er for tiden på lån hos Sturm Graz, men kan fort bli kalt tilbake dersom de to andre forsvinner. For Manchester City ser ut til å ha spilt Liverpool utover sidelinjen i kampen om Sané, så da har Klopp flyttet fokus over på Meyer. SportBild skriver at Liverpool, Barcelona, AC Milan og Sevilla alle vil ha 20-åringen, som vil koste rundt 330 millioner kroner å kjøpe fri.

Det er ikke den eneste unggutten som har fanget Klopps interesse. For L'Equipe skriver at Liverpool har fått med seg at 17-åringen Kylian Mbappes kontrakt med Monaco går ut til sommeren, og at han kan være villig til å flytte på seg. Men da skal de overbevise angriperen om at Liverpool er mer spennende enn Real Madrid.

Tidligere Liverpool-spiss Andy Carroll holdt ikke tilbake jubelen da han senket gamle klubben med West Ham i helgen. Men han kan være på vei bort fra The Hammers. Og da går trolig turen tilbake til Nord-England. Moderklubben Newcastle ser gjerne at 26-åringen vender hjem, men erkerival Sunderland vil også ha spissen, skriver Daily Mirror.