Tom Hilde tegnet lagkameratens binding

Men selv endte han opp med å vrake sin egen idé.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SANKT JOHANN (TV 2): Hopputstyr er aldri masseprodusert. I fjor tegnet Tom Hilde selv en ny bindingstype - inspirert av en modell østerrikerne hoppet med.

Det har vært en sukess. For lagkameratene.

Vraket den selv
– Jeg fikk veldig god opplevelse fra første hopp med den. Jeg fikk mere stabile ski ut av hoppet, og flatere ski i svevet. Det har vært bra for meg, sier Anders Fannemel.

Hilde viser oss en animasjon av tegningen, og forklarer hovedideen bak.

– Jeg har kopiert østerrikernes variant, og lagt til en utløsermekanisme som gjør at staget roterer rundt, slik at den faktisk løser seg ut, forteller Hilde, som ikke vil ta på seg æren for selve designet.

Paradoksalt nok endte det hele med at Hilde selv droppet å bruke bindingen.

– Den ble for farlig, spøker han, før han påpeker at det er veldig individuelt hvilket utstyr som faktisk ende opp med å passe hver enkelt utøver.

– Jeg syntes ikke den fungerte godt nok. Den passer rett og slett ikke måten jeg hopper på.

Hemmeligheter
I tillegg til Fannemel bruker også Daniel-André Tande og Joachim Hauer bindingen under hoppuka. Også slovenske Robert Kranjec har brukt Hildes bindingsvariant.

På rommet til Fannemel og Hilde har de med seg et lite verktøyskrin med målebånd, skrutrekkere, og diverse remedier. Å være i forkant på justering av hoppdress og utstyr er nemlig alfa omega for å henge med i toppen i hoppsirkuset.

– Det er veldig viktig, sier Hilde.

– Er det noen nye hemmeligheter på gang?

– Det lureste du finner inne her er vel det som henger rundt på veggene her, sier Hilde og peker på de mange selvsydde hoppdressene som henger til lufting.

– Jeg har ingen kommentar på det, ler Fannemel, som ble disket i årets første renn på grunn av feil med dressen.