PÅGREPET: En 24-årig mann ble pågrepet for drapet på Galina Sandeva (28) i denne leiligheten mandag kveld. FOTO: TV 2 / POLITIET /
PÅGREPET: En 24-årig mann ble pågrepet for drapet på Galina Sandeva (28) i denne leiligheten mandag kveld. FOTO: TV 2 / POLITIET /

Mann (24) siktet etter drapet på Galina (28)

24-åringen nekter straffskyld, men erkjenner at han har tilknytning drapet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

28 år gamle Galina Sandeva ble funnet drept i sin egen bil ved Bispekaia i Oslo 17. desember. 

Sandeva kom fra Bulgaria og solgte sex i Oslo. Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen på drapet, som beskrives som usedvanlig brutalt.

Fant mobiltelefon i nærheten

En 24 år gammel mann ble mandag pågrepet og siktet for forsettlig drap. Ifølge VG ble han pågrepet på jobb, like ved der Galina ble funnet drept. 

Mannen nekter ifølge politiet straffskyld. Like ved der 24-åringen bor fant politiet sent mandag kveld en mobiltelefon under en rist på gaten, melder VG. Politiet har siden drapet etterlyst Sandevas mobiltelefon, som ikke ble funnet på åstedet.

I desember opplyste politiet at de mottok et nødanrop onsdag 16. desember klokken 21.32 fra Sandevas telefon. Anropet varte i 8 sekunder, og politiet oppfattet det kun som en lommeoppringning. Det ble derfor ikke fulgt opp ytterligere. 

PÅGREPET: Politiet forseglet mandag kveld døra der mannen har bostedsadresse.  FOTO: TV 2
PÅGREPET: Politiet forseglet mandag kveld døra der mannen har bostedsadresse.  FOTO: TV 2

Erkjenner tilknytning

24-åringen erkjente i avhør mandag kveld å ha tilknytning til saken.

– Det jeg kan si at er at utviklingen gjennom kvelden har styrket saken og vi mener vi har pågrepet den personen vi knytter til denne drapssaken, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB etter at avhøret av 24-åringen var avsluttet sent mandag kveld.

Mannen ble pågrepet på en adresse i Oslo. 

– Mannen har sin opprinnelse fra østlandsområdet, men har de siste årene bodd i Oslo, sa Metlid.

Den drapssiktede 24-åringen har fått oppnevnt forsvarer, og sier han vil forklare seg. Avhøret av den unge mannen hadde begynt da politiet holdt sin pressekonferanse.

– Lettet over gjennombrudd

Bistandsadvokat Camilla Wiermyhr, som representerer Galina Sandevas mor, sier hun er lettet over gjennombruddet i drapsetterforskningen. 

– Jeg har snakket med min klient, mor til Galina, og hun er ekstremt lettet over at man nå har pågrepet og siktet en person. Det har vært enormt mange spekulasjoner og det er selvfølgelig en ekstra belastning for en mor som mister en datter på en så grufull måte, sier Wiermyhr til TV 2.

– Hun er veldig glad på vegne av alle kvinner som har følt uro og bekymring. Selv om alle tenker på seg og sine, har hun klart å tenke på alle jentene som går ute. Om det er rett mann som er tatt så kan man kanskje forhindre nye overgrep, sier advokaten.

– Som om brikkene faller på plass

Hun sier drapsofferets mor føler det svært belastende å leve med spekulasjonene om hva som har hendt med datteren.

– Det er som om man får en ro over seg når man har pågrepet en person. Selv om mye etterforskning gjenstår er det nå som om brikkene faller på plass, sier Wiermyhr.

– Galinas mor er veldig takknemlig for at politiet har brukt så mye ressurser og at de har hatt denne saken som førsteprioritet i tre uker. Det er bra for meg å se at etterforskning leder til resultater, sier bistandsadvokaten.

Politiet fant sent mandag kveld en mobiltelefon under denne risten, like ved der den siktede 24-åringen bor.  FOTO: GORM RØSETH / TV 2
Politiet fant sent mandag kveld en mobiltelefon under denne risten, like ved der den siktede 24-åringen bor. FOTO: GORM RØSETH / TV 2