– Jeg er glad i klubben, men vi reiser dit for å ødelegge festen

Bysbarnet Tommy Kristiansen gir ikke ved dørene når Sparta skal markere Sarpsborgs 1000-årsjubileum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sparta- Stavanger Oilers (19.00) | TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no.

Byen Sarpsborg fyller 1000 år i 2016, og det markerer klubbens ishockey-stolthet med å invitere til «1000-årskamp» i Sparta Amfi.

Målet er å få Sarpsborgs innbyggere på ishockeykamp, og å fylle tribunene når Stavanger Oilers kommer på besøk i det TV 2 Sportskanalen-sendte oppgjøret tirsdag.

Tommy Kristiansen er Sarpsborg-gutt men ønsker ikke å bidra til at det blir hjemmejubel i jubileumskampen.

– Det er en kamp som betyr mye for Sparta. Det blir mye folk på matchen,og det blir en kul kamp. For oss betyr det ikke så mye, men vi reiser dit for å ødelegge festen, sier Kristiansen til TV 2.

Han innrømmer imidlertid at det ikke blir en kamp som alle andre.

– Jeg er glad i Sparta, og jeg tror Sparta er glad i meg, sier Kristiansen, som ser for seg å avslutte karrieren med noen sesonger i gamleklubben.

Tidligere denne sesongen har lagene møttes tre ganger. Stavanger har vunnet to oppgjør, mens Sparta har vunnet en. Trenden går imidlertid tirsdagens verters vei.

I andre serierunde vant Oilers hele 10-2, før det ble 3-2 17.oktober. Lagenes siste møte 26. november endte med 5-4-seier i Spartas favør i overtid.

– Sparta er et av de beste hjemmelagene i ligaen. De er aggressive på hjemmebane, og vi må løse den knuten med å spille hurtig, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Før kampen ligger Sparta på fjerdeplass med 52 poeng. Det er åtte poeng bak serieleder Oilers i en jevn Get-ligasesong.

Selv om toppscorer Jeff Jubinville (12 mål og 25 assist) mangler har sarpingene nok til å true serielederne. Kanskje blir det jubileumsjubel i Sarpsborg.

– De har fortsatt matchvinnere i Dion Knelsen og Henrik Malmström i tillegg til nye Jon Palmebjörk som har presentert seg allerede. Så har de et voksent lag med en fysikk som kan stå imot Oilers, sier TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik.

– Sparta har ofte gitt Stavanger kamp, og dette blir nok en jevn kamp. Med det trykket som kommer til å bli på tribunene så vil det kunne gi Sparta litt ekstra trykk i spillet sitt, mens det også vil sette en ekstra spiss på oppgjøret i seg selv.