IKKE BARE GRATULASJONSMELDINGER: Det meste handlet om Therese Johaug før søndagens 3. etappe, men Ingvild Flugstad Østberg overrasket alle på jaktstarten.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
IKKE BARE GRATULASJONSMELDINGER: Det meste handlet om Therese Johaug før søndagens 3. etappe, men Ingvild Flugstad Østberg overrasket alle på jaktstarten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

- Fikk melding fra en som ville ha nummeret til Johaug

Ingvild Flugstad Østberg fikk mye oppmerksomhet etter sensasjonsseieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingvild Flugstad Østberg imponerte stort da hun tok igjen Therese Johaug og rykket på søndagens fem-kilometer i Lenzerheide. Østberg leder nå Tour-sammendraget 14 sekunder foran Johaug.

NESTEN I SJOKK: Ingvild Flugstad Østberg overtok overraskende sammenlagtledelsen i Tour de Ski søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NESTEN I SJOKK: Ingvild Flugstad Østberg overtok overraskende sammenlagtledelsen i Tour de Ski søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I timene etter sensasjonsseieren tikket det inn gratulasjonsmeldinger på Østbergs telefon. Mens de fleste ville gratulere, var det også noen som var opptatt av helt andre ting.

– Jeg fikk fem helt like meldinger fra en som ville ha nummeret til Therese Johaug. Det er alt som står på hele meldingsloggen. Jeg er fortsatt ikke favoritten hans, sier Østberg til TV 2.

Hun innrømmer at det tok litt tid å bearbeide inntrykkene etter jubeldagen.

– Jeg kjente at jeg hadde litt uro i kroppen. Det har jeg ofte hatt etter skirenn. Jeg hadde det også etter Davos-helgen, forteller hun.

Selv om det venter nye og viktige skirenn synes Østberg det er greit å suge litt på karamellen.

– Jeg har nullstilt meg og ser frem mot neste renn, men jeg tror det er viktig å glede seg litt over det man har gjort, sier Østberg, som ikke tror livet vil forandre seg nevneverdig.

– Det ville vært å ta litt av, og det skal jeg ikke gjøre. Dette var ett skirenn. Jeg får sikkert en smekk i trynet i neste renn. Det kommer nye skirenn, så her er det bare å bite tennene sammen, sier Østberg på spørsmål fra VG.