Lexus har rike RX-tradisjoner også i Norge, nå kommer den i sin fjerde generasjon.
Lexus har rike RX-tradisjoner også i Norge, nå kommer den i sin fjerde generasjon.

Helt ny – og har blitt over 100.000 kroner billigere

Lexus skal bite fra seg i luksusklassen.

Lexus gjør seg klare til lansere en helt ny generasjon av den store SUV-en RX i starten av 2016. Dette er fjerde generasjon av bilen som på mange måter har vært sentral for Lexus-satsingen her hjemme.

Før jul testet vi den første gang, i og rundt Lisboa i Portugal. Nå ruller den altså inn på det norske markedet, og det gjør den med aggressiv prising.

Takket være omleggingen av bilavgiftene fra nyttår, får RX en startpris 60.000 kroner lavere enn opprinnelig beregnet.

Legger seg under konkurrentene

Nykommeren får også betydelig lavere pris enn bilen den erstatter. Innstegsmodellen Comfort som ble solgt ut 2014, hadde da en startpris på 828.100 kroner.

I fjor solgte Lexus spesialutgaven Edition 25 av RX. Den kostet 889.000 kroner, levert Oslo.

Nye RX 450h i Comfort-utgave starter nå på 725.000 kroner. Med det legger den seg et godt stykke under de sammenlignbare konkurrentene. I praksis betyr dette at RX vil kunne appellere til de som vurderer litt mindre biler som BMW X3, Volvo XC60 og nye Mercedes GLC.

Lexus satser på særpreget design både inni og utenpå.
Lexus satser på særpreget design både inni og utenpå.

Dette er luksusbil til svært hyggelig pris

Ett motoralternativ

Størrelsesmessig går RX et godt stykke utenpå disse. Nykommeren måler 4,89 meter fra støtfanger til støtfanger, og er dermed en rommelig bil.

Bagasjerommet svelger unna 539 liter, da snakker vi god familiestørrelse.

Lexus lanserer bilen med ett motoralternativ i Norge og det handler om hybrid: En 3,5-liters bensinmotor jobber sammen med to elektromotorer. Samlet systemeffekt er på 313 hestekrefter. Og kjører du pent og forsiktig, kan du nok komme ned mot det offisielle snittforbruket som ligger på gunstige 0,52 liter/mil.

Derfor er bilen tørstere på vinteren

Flere utgaver

Innstegsmodellen Comfort starter altså på 725.000 kroner. I denne klassen er det slett ikke uvanlig å bruke noen hundre tusen kroner på ekstrautstyr. Det er også mulig her, selv om RX generelt har mer utstyr standard enn mange av konkurrentene kan by på.

Den velutstyrte Executive-utgaven starter på 771.000 kroner, mens toppmodellen F Sport S har prislapp på 909.100 kroner.

Det er også ventet at en god del kunder vil velge utstyrsversjonen som heter Luxury, den starter på nesten nøyaktig 900.000 kroner. 

539 liters bagasjerom, Lexusen har også bakseter som kan skyves i lengderetningen. Det er smart.
539 liters bagasjerom, Lexusen har også bakseter som kan skyves i lengderetningen. Det er smart.

Rune kjøpte drømmebil til 4,3 millioner – usett

Snart kan bilen din se slik ut inni