Fotballryktene:
– Chelsea vil ha Brann-flopp

Og Manchester United er klar for å sette ny overgangsrekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er mandag. Alle kontorer er igjen åpne etter jule- og nyttårsfeiringen. Også de ulike fotballforbundene åpner dørene igjen.

Der blir det en hektisk måned. For nå skal alt som kommer inn av overgangspapirer registreres. Og det blir ikke lite arbeid de har foran seg. Og allerede i dag vil de første spillerne bli spilleklar for nye klubber.

Januar er høytid for overgangsrykter. For nå er det ikke bare løse rykter. Nå kan ting skje.

Her er dagens lille knippe med spekulasjoner.

I 2012 var Oumar Niasse i Brann, men ingen i bergensklubbens sportslige apparat så noen stor fotballfremtid for senegaleseren. Etter tre kamper på et halvt år ble angriperen sendt tilbake til hjemlandet. Drøyt tre år senere kan 25-åringen havne i Premier League. For London Evening Standard hevder at Chelsea vil ha ham som ny spydspiss. Niasse, som nå spiller for Lokomotiv Moskva, vil koste londonklubben godt over 50 millioner kroner, selv om kontrakten hans går mot slutten. Everton og Aston Villa er også interessert i mannen som aldri var god nok for Brann.

Men han er ikke den eneste angriperen som kan få adresse Stamford Bridge i januar. For Fichajes skriver at de kongeblå har brukt den brasilianske duoen Willian og Oscar aktivt for å overbevise Alex Teixeira om at fotballfremtiden hans er i London. Willian og Teixeira skal ha fått et tett vennskap da de spilte sammen i Sjakhtar Donetsk. 

Og om noen skulle være i tvil om at Chelsea er på jakt etter en ny angriper, så er også Stokes Bojan Krkic koblet til klubben. 25-åringen har virret rundt i toppklubb etter toppklubb uten helt å få ut det potensialet som man mente å se i ham da han debuterte for Barcelona som 17-åring. Men etter at han kom til Stoke har angriperen blitt voksen, og nå har det kommet Chelsea for øret at Krkic har en utkjøpsklausul i kontrakten sin på 130 millioner kroner, som de skal være villig til å utløse, skriver Daily Star.

En annen som har en utkjøpsklausul i kontrakten sin er Neymar. Og den er noe høyere enn den Krkic har med Stoke. For Barcelona har lagt inn i kontrakten til brasilianeren at han kan fritt forlate klubben dersom noen legger 1,8 milliarder kroner på bordet. Og nå skriver Le 10 Sport at Manchester United skal ha bestemt seg for å gjøre dette. Men det er først til sommeren det er aktuelt å hente superstjernen.

Men det kan bli sambatakter på Old Trafford allerede i januar. For Daily Express hevder Manchester United er kommet til enighet med Lazio om en overgangssum for Felipe Anderson. 400 millioner kroner skal gå direkte inn på Lazios konto, mens ytterligere 65 millioner kroner vil ta veien til Serie A-klubben dersom Manchester United oppnår visse sportslige målsetninger med brasilianeren på laget. Lazio skal være godt fornøyd med å få godt betalt for en spiller som har vært totalt ute av form denne sesongen.

Ilkay Gündogan ser ut til å ha kvittet seg med skadeproblemene sine. Denne sesongen har han spilt samtlige 17 kamper i Bundesliga for Borussia Dortmund. Manchester United hadde egentlig ikke planer om å hente 25-åringen før til sommeren, men etter at Juventus kom på banen og ville hente ham allerede i januar, skal de røde djevlene være klar for en budkrig. Og det skal også Manchester City være, skriver Daily Express.

Da er det bare å rydde plass på midtbanen til tyskeren. Og Marouane Fellaini kan være mannen som forsvinner. For AC Milan skal være veldig interessert i å hente belgieren til Milano. Ifølge italienske Goal skal Rossoneri ha god tro på at de kan få belgieren til Italia allerede nå.

Arsenal har inntatt tabelltoppen i Premier League. Men Arsene Wenger har innsett at han må ha forsterkninger for å holde konkurrentene bak seg til sesongen er over. Egypteren Mohamed Elneny skal gi et ekstra par med bein på midtbanen, men også på topp er det behov for flere som kan bidra. The Sun hevder at Arsenal har gått med på å betale de 550 millioner kronene som Borussia Dortmund krever for Pierre-Emerick Aubameyang.

Men alle vet at Wenger ikke går av veien for å hente en talentfull spiller fra en fransk klubb. Nå er det Nancys midtbanespiller Youssef Ait Bennasser som kan være på vei til Nord-London. 19-åringen kan brukes både i forsvaret og på midtbanen, og har spilt fast for Ligue 2-klubben denne sesongen, skriver Get French Football

Liverpool er på offensiven. Marko Grujic er allerede i boks. Og nå har Jürgen Klopp funnet spissen han vil ha. The Sun skriver at Liverpool ønsker å kjøpe Udineses Adalberto Penaranda. 18-åringen fra Venezuela er på lån til samarbeidsklubben Granada denne sesongen, og har allerede gjort seg bemerket som den yngste utlendingen som har scoret to mål i en kamp i Primera Division. Men også Inter og Tottenham viser interesse. Og det ville ikke komme som noen stor bombe om Penaranda ender opp i Watford, som også har felles eiere med Udinese og Granada.

Og Liverpool gir seg ikke med det. Goal kan fortelle at Klopp nå har flyttet Lorients venstreback Raphael Guerreiro opp på topp av ønskelisten sin. 22-åringen har spilt seg inn i landslagsvarmen for Portugal etter sine gode prestasjoner for Lorient. Og med Guerreiro på plass, så vil Liverpool rive i stykker kontrakten til Jose Enrique et halvt år før den går ut. Dermed kan spanjolen fritt finne seg en ny klubb.

Emil Forsberg var sentral da Sverige slo Danmark i play off til EM i november. Det ble lagt merke til. 24-åringen ble også kåret til 2. Bundesligas beste spiller i første halvdel av sesongen. Nå skriver Bild at Liverpool er interessert i venstrevingen. Men de er ikke de eneste. Leicester, Roma, Valencia og Inter skal også ønske seg svensken.

Liverpool har vært favoritter til å sikre seg Leeds-backen Sam Byram, men nå hevder Daily Mail at West Ham har hoppet forbi dem i køen. The Hammers vil ha en permanent løsning på høyrebacken ettersom Arsenal ikke vil selge dem Carl Jenkinson.

Schalke 04 tøffet seg litt før helgen. De hevdet at Manchester City ikke hadde råd til å hente Leroy Sané. Men du utfordrer ikke City til en skrytekonkurranse uten å få svar. For nå melder Bild at Manchester City har lagt 530 millioner kroner på bordet for å se om Gelsenkirchen-klubben mener alvor. Summen vil gjøre 19-åringen til tidenes dyreste tysker. Det er 50 millioner kroner mer enn Arsenal betalte Real Madrid for Mesut Özil.

Forrige sesong kjempet Hoffenheim i toppen av tabellen og var livsfarlige offensivt. Men så ble Roberto Firmino solgt til Liverpool og Tarik Elyounoussi plassert på benken. Inn kom veteranen Kevin Kuranyi. Etter elleve kamper uten scoring, kan det nå se ut til at 33-åringens tid i klubben går mot slutten. The Age skriver at Sydney FC har god tro på at de kan sikre seg den tidligere landslagsspissen.