I denne hytta døde 13-åringen

VALDRES/GJØVIK/OSLO (TV 2): Jenta (13) som ble funnet død på en hytte i Valdres på nyttårsaften slet med spiseforstyrrelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var bare moren og den 13 år gamle datteren som befant seg på en adresse i Valdres da moren ringte etter ambulanse på nyttårsaften.

Da luftambulansen kom til stedet, ble jenta erklært omkommet.

1. nyttårsdag ble moren siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge, og også for å ikke ha gitt jenta den helsehjelpen hun trengte.

Slet med spiseforstyrrelse

Moren og datteren er fra Bærum, der de har bodd de siste årene.

Den 13 år gamle jenta var etter det TV 2 erfarer aktiv i et idrettsmiljø i Bærum. Hun skal også ha slitt med en spiseforstyrrelse.

Jentas far bodde ikke sammen med de to.

Skrevet ut av skolen

I september 2015, etter høstferien, sluttet hun på Mølladammen skole i Lommedalen i Bærum. Siden det har hun ikke gått på skole.

Det ble da meldt om flytting og søkt om at moren kunne få undervise datteren hjemme. 

– Vi fikk denne ufattelig triste beskjeden i ettermiddag, og har samlet alle elevene. Jenta sluttet hos oss i september, men hun var jo en elev som alle her kjente godt, sier skolesjef i Bærum Siv Henrikstad til TV 2.

Det er opprettet et kriseteam i kommunen, og venner og bekjente samlet seg på en minnesamling i Lommedalen kirke søndag kveld.

Skolen er også åpen for dem som ønsker å komme dit.

Skal snakke med andre etater

Politiet etterforsker saken videre, og det er ventet at den foreløpige obduksjonsrapporten vil være klar mandag.

En sentral del av politiets etterforskning vil bli å kontakte andre etater, som barnevernet, for å høre hvorvidt de har vært i kontakt med familien.