13-åring fra Bærum funnet død i Valdres: – Hun var en elev alle her kjente godt

LOMMEDALEN, BÆRUM (TV 2): Moren er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge, etter at hennes 13 år gamle datter ble funnet død på nyttårsaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var bare moren og den 13 år gamle datteren som befant seg på en adresse i Valdres, da moren ringte etter ambulanse på nyttårsaften.

Da luftambulansen kom til stedet, ble jenta erklært omkommet.

1. nyttårsdag ble moren siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge, men politiet holder foreløpig kortene tett til brystet. 

Samler elevene

Jenta bodde i Bærum, men hadde sammen med moren oppholdt seg i Valdres en tid. Hun ble meldt ut av Mølladammen ungdomsskole i Lommedalen i Bærum i september i år. 

– Det ble meldt flytting til en annen skole på normalt vis, sier skoleleder i Bærum kommune Siv Henrikstad til TV 2.

Likevel har ikke jenta gått på skole siden september, og 26. november oppsøkte barnevernet en adresse i Valdres etter en bekymringmelding, ifølge NRK. Det var på denne adressen jenta ble funnet død på nyttårsaften.

– Vi fikk denne ufattelig triste beskjeden i ettermiddag, og har samlet alle elevene. Jenta sluttet hos oss i september, men hun var jo en elev som alle her kjente godt, sier Henrikstad.

Det er opprettet et kriseteam i kommunen, og det ble holdt en minnesamling i Lommedalen kirke søndag kveld. Skolen er også åpen for dem som ønsker å komme dit.

– Vet lite

Regionsleder i Valdres og ordfører i Nord-Aurdal kommune, Inger Torun Klosbøle, sier hun vet svært lite om saken. 

– Dette er en svært tragisk hendelse, og vi vet veldig lite. Politiet har gitt oss lite informasjon enn så lenge, men vi vil nok få vite mer i løpet av den kommende uken. Vi føler nok på en slags matthet alle i bygda, sier hun. 

Det var Norsk Luftambulanse som varslet politiet da de oppfattet dødsfallet som mistenkelig. 

Politiet har hatt bistand fra Kripos i etterforskningen. Jenta blir obdusert, og den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet mandag. Mandag skal også politiet ta kontakt med blant annet barnevernet for å høre om moren og datteren har vært i kontakt med dem.