– Hadde begynt å lure dersom en utlending var like suveren

Martin Johnsrud Sundby forstår at folk lurer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Johnsrud Sundby, eller «Die Maschine» som han også kalles av enkelte utlendinger, er så mye bedre enn konkurrentene at flere og flere spør hvordan det er mulig.

Og TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset forstår at folk lurer.

– Hadde lurt på hva vedkommende drev med
– Dersom en utenlandsk løper hadde vært så god som Johnsrud Sundby så hadde nok mange i Norge mistenkt vedkommende for å være dopet, sier han. 

Martin Johnsrud Sundby selv innrømmer at han også hadde gjort seg sine tanker dersom en utlending hadde vært like suveren.

– Da hadde jeg nok begynt å lure på hva i all verden vedkommende drev med.

Nordmannen sier til TV 2 Sporten at suksess-oppskriften er enkel – mye og hardt arbeid!

– Jeg har blitt 31 år og vet litt om hva som må til av kvalitetstrening for å bli best, hvordan krefter skal disponeres i løp og så er jeg brukbart trent. Intet hokus pokus, sier han. 

– Alt er nøye planlagt
– Jeg kan kan berolige alle som lurer på hva Johnsrud Sundby er «lagd av» med at han er den som trener mest og jeg kjenner heller ingen som trener så seriøst som Johnsrud Sundby. Med det mener jeg at hver eneste treningsøkt er nøye planlagt og holder svært høy kvalitet, sier Hjelmeset om Røa-gutten. 

Martin Johnsrud Sundby leder Tour de Ski ett minutt og 30 sekunder foran Petter Northug jr.

Trønderen sier at Johnsrud Sundby går Tour de Ski mens han og de andre er skiturister.

–  Mange påstår mye og synser om ditt og datt, det er vel litt av sjarmen også med Tour de Ski hvor det er mange løp over få dager og mye kan forandre seg. Jeg har fått en god start, men har ikke råd til å gjøre feil dersom jeg skal vinne, sier Tour-lederen.