20160103.
Kenneth Gangnes under søndagens hopprenn i Bergiselbakken i Innsbruck. Detter er det tredje rennet i hoppuka.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
20160103. Kenneth Gangnes under søndagens hopprenn i Bergiselbakken i Innsbruck. Detter er det tredje rennet i hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Gangnes på tredjeplass i Innsbruck

Kenneth Gangnes ble nummer tre i søndagens hoppukerenn. Suverene Peter Prevc vant.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gangnes – som var nummer to etter førsteomgangen – hoppet 124 meter i andre og endte til slutt som nummer tre med 251.5 poeng. 

– Det gjør seg ekstremt godt. Jeg forventer jo ikke å være på pallen i dette sirkuset to ganger på rad. Jeg synes det er sinnsykt gøy, sier Gangnes til TV 2.  

– Det glir litt av seg selv om dagen. Jeg har ekstremt kontroll på det jeg driver med om dagen og arbeidsoppgaver og sånn. At det kom en liten skivebom i går var bare greit. Jeg var veldig rolig inn mot dagen i dag, sier han videre.  

– Skal gi kamp til døren
26-åringen fra Gjøvik er også nummer tre i sammendraget.

– Jeg tenker ikke så mye på det. Men jeg skal gi kamp til døra. Det blir spennende. Det er en ny situasjon.  

Slovenske Peter Prevc dro til med et kjempehopp på 132 meter i andre og vant foran tyske Severin Freund. 

–  Han driver en annen idrett, så jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å ta ham. Han ser vrang ut. Får prøve å finne på noe. Kappe skiene hans eller noe, sier Gangnes om den suverene hoppukelederen. 

Forfang nummer tre
Johann Forfang var 1,8 poeng fra pallen etter at han plusset på to meter fra førsteomgangen. 

– Det var en fantastisk dag i bakken igjen i dag. En på pallen og en på fjerde. Det var en god førsteomgang. Kanskje ikke så bra i andreomgang. Det var litt tyngre og varierende forhold. Da er det to av våre som skiller seg ut. Det er Gangnes og Forfang. De bryr seg ikke om at det er oppdrift eller bakvind. De bare kjører på. Jeg er fornøyd, sier trener Alexander Stöckl til TV 2.  

Fannemel ble nummer 12 , Tom Hilde nummer 17, Andreas Stjernen nummer 19 og Joachim Hauer nummer 25.   

Gangnes med kjempehopp - «Schliri» ute
Gangnes lå altså på en andreplass etter den første omgangen.

Med 126,5 meter ledet han lenge, men Prevc snek seg foran med 125 meter under vanskeligere forhold som nest siste mann ut.

Forfang lå på fjerdeplass, Fannemel niende og Tom Hilde på en oppløftende 10. plass. Andreas Stjernen var på 12. plass og Joachim Hauer på 15.

En som ikke kom seg videre fra førsteomgangen var den levende legenden Gregor Schlierenzauer. Østerrikeren har vært en skygge av seg selv denne sesongen og måtte med 117 meter se andreomgangen på hjemmebane i Innsbruck på fjernsynet.