Flugstad Østberg rykket fra Johaug og vant tredje etappe

Ingvild Flugstad Østberg imponerte stort og vant søndagens jaktstart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingvild Flugstad Østberg rykket fra Therese Johaug i bakken og vant søndagens etappe  -  9,3 sekunder foran sin lagvenninne. Heidi Weng ble nummer tre.  

– Det rykket kom litt overraskende på meg også. Jeg var sikker på at hun skulle sette opp et vanvittig tempo de siste to der. Og da hadde jeg fortsatt ikke ryggen hennes når bakken startet. Jeg prøvde å gå smart. Jeg holdt meg til min egen plan. Men så så jeg at Therese ikke var helt på sitt beste opp bakken der og da tenkte jeg bare at «Nei, nå må jeg bare prøve». Jeg ble litt sjokkert selv da jeg fikk noen meter, sier hun til TV 2. 

Flugstad Østberg overtok dermed sammenlagtledelsen i Touren. 

TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset, lar seg også imponere av Østberg. 

–  Det er første gang jeg har sett henne tørre. Det at hun rykket fra Johaug vil bety mye for henne som skiløper, sier han.  

Johaug fikk syre
Therese Johaug knallet til fra start, men Ingvild Flugstad Østberg bet seg godt fast og holdt følge.

Etter 2 kilometer var Ingvild Flugstad Østberg bare 1.7 sekunder bak

Johaug dro fra i bakkene, mens Østberg kjørte seg inn igjen på flatene. På slutten klarte imidlertid ikke Johaug å holde unna lenger og Flugstad Østberg rykket ifra.  

– Jeg prøvde å gjøre så godt jeg kunne. Jeg åpnet som jeg skulle og følte meg egentlig bra. Men den syra kom plutselig uti der og begynte å trykke til der. Ingvild var bedre og det var moro å se at hun har tatt steget og kan stå øverst på distanserenn også, sa Therese Johaug til TV 2 etter rennet. 

– Ingen parademarsj
Johaug frykter Flugstad Østberg i sammendraget. 

– Jeg er brennsikker på at hun kommer til å gi meg tøff konkurranse i sammendraget. Og det har jeg sagt helt fra starten også. Men det er ingen som har trodd på meg og bare flirt av meg og sagt at dette blir en parademarsj. Men slik er det ikke. Tour de Ski er annerledes. Ikke som vanlige distanserenn. Man må være god både i sprint og distanse, sier hun.