UJEVN FORDELING: Petter Northug og Didrik Tønseth fikk ikke til samarbeidet i Lenzerheide. Her fra Kuusamo tidligere i sesongen .
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
UJEVN FORDELING: Petter Northug og Didrik Tønseth fikk ikke til samarbeidet i Lenzerheide. Her fra Kuusamo tidligere i sesongen . Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

– Hadde forventet litt hjelp fra Northug, men han er kanskje ikke den som er kjent for å hjelpe til

Didrik Tønseth ikke fornøyd med Petter Northug etter jaktstarten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LENZERHEIDE/OSLO (TV 2 Sporten): Det ble nesten som vanlig trippelt norsk på herresiden i Tour de Ski også på søndag, men stemningen var likevel ikke bare god etter jaktstarten.

– Hadde forventet mer hjelp
Bak en overlegen Martin Johnsrud Sundby jaktet Petter Northug og Didrik Tønseth lenge sammen. Mot slutten stakk imidlertid Northug fra Tønseth og tok andreplassen, til tross for at han knapt hadde tatt en føring da de to trønderne gikk sammen.

– Jeg hadde forventet litt mer hjelp, men han er kanskje ikke den som er kjent for å hjelpe til så mye. Det var ikke noe sjokk, men du vet hvordan det er med Byåsen og Strindheim. Det er en bunnstrid, sier Tønseth til TV 2 etter rennet.

– Ba du ham om å dra?

– Ja.

– Hva var svaret?

– Det var ikke noe svar. Det var stille. Tyst, sa Tønseth.

Mot slutten rykket Petter Northug fra Tønseth. Byåsen-løperen kjøper ikke at Northug var for sliten til å dra underveis.

– Han er ikke rå til å dra. Men rå til å dra mot slutten, sier han.

Avviser at han brukte Tønseth
Northug, på sin side, tok ikke kritikken fra lagkameraten spesielt tungt.

– Tønseth synes du burde dratt litt.

– Jeg er altfor dårlig til det.

– Det er ikke noe nytt der?

– Nei, da må jeg trene, sier Northug til TV 2.

– Brukte du Tønseth?

– Nei. Vi prøvde å gjøre det beste ut av det i dag. Didrik så sprek ut da han kom. Jeg ble litt sjokkert av at han tok meg igjen så fort. Jeg følte meg som en dårlig skiløper da jeg ble tatt igjen med 13 sekunder, sier Northug.

Han vil ikke innrømme at han rykket fra Tønseth mot slutten.

– Hvis du kaller det rykk, så har du ikke vært med på mange skirenn. Jeg flytta vekten litt over på andre siden, og så prøvde jeg å fullføre greit til mål, sier mosbyggen.