(L - R) Second placed Petter Jr Northug, winner Martin Johnsrud Sundby and third placed Didrik Toenseth, all of Norway, pose at the arrival area of the men's 10 km Free Pursuit race at the Tour de Ski event on January 3, 2016 in Lenzerheide. / AFP / FABRICE COFFRINI FOTO: FABRICE COFFRINI /
(L - R) Second placed Petter Jr Northug, winner Martin Johnsrud Sundby and third placed Didrik Toenseth, all of Norway, pose at the arrival area of the men's 10 km Free Pursuit race at the Tour de Ski event on January 3, 2016 in Lenzerheide. / AFP / FABRICE COFFRINI FOTO: FABRICE COFFRINI /

Johnsrud Sundby i ensom majestet fra start til mål

Og Northug ble nummer to - igjen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Johnsrud Sundby gikk i ensom majestet fra start til mål og økte forspranget til Petter Northug og de andre konkurrentene i sammendraget i Tour de Ski.

Sundby: – Et dårlig løp

– Jeg er strålende fornøyd. Men det var et dårlig løp. Kroppen var ikke helt rå i dag. Jeg klarer meg på at jeg går sånn høvelig på ski og har en grei grunnform. Det sprutet ikke i ti sammenhengende kilometer i dag. Men jeg antar at det var noen av kompisene bak i feltet som også kjente at det har vært noen renn, sier Johnsrud Sundby til TV 2. 

Den suverene ledelsen til tross, han vil ikke gå med på at han allerede har avgjort årets Tour de Ski.  

– Det er mange som mener og synser mange ting. Men det er det som er så gøy med Tour de Ski da. at man kan synse seg i hjel. Så kommer det en eller annen twist som gjør at tingene endrer seg. Jeg har et bra utgangspunkt, så skal jeg forsøke å forsvare meg så godt jeg kan.

Northug: – Rykket varte bare i sju meter
Northug gikk sammen med Didrik Tønseth store deler av løpet, men takket for seg drøye to kilometer før mål.

I mål var Northug 1.25 bak den suverene sammenlagtlederen. I sammendraget ligger Northug nå 1.30 bak Sundby. 

– Jeg prøvde å skru opp tempoet på slutten, men det bare varte i sju meter. Det var dessverre en litt svart dag i dag. Det var en hard tremil i går. Og sånn er det i Tour de Ski, sier Northug til TV 2 etter løpet. 

– Hvordan ser det ut fremover nå?

– Hvis sammenlagtfavorittene kommer seg videre til semifinalen har det ikke noe å si. Man må unngå feil i prologen. Det er det viktigste. Så får man legge planen videre, sier han videre. .

– Må det skje et mirakel for at noe skal endre seg i toppen?

– Må hvile meg i form
– Det måtte det vel egentlig før Touren også. Det er ikke noe tvil om at man må våkne skikkelig om man skal kjempe om seieren. Men man må være på hugget for å forsvare en pallplass, sier han. 

Og legger til:

– Det er imponerende det Martin gjør.  Hans styrke er at han har fått betalt for mange år med mye trening. Nå har han skrudd opp enda mer. Og han tåler det, sier han.

– Hva med deg da? Hva må du gjøre?.

– Jeg må vel hvile meg i form. Jeg føler meg i fin form. VI bak må innså at akkurat per dags dato er det en som er to-tre hakk bedre enn oss

Har det blitt Tour de Ski og TUR de Ski? 

– Ja. Vi i turistklassen går bare bak der og koser oss.

Finn Hågen Krogh gikk en kjempeetappe og ble nummer tre etter å ha spurtslått Ustiogov. Sjur Røthe ble nummer fem og Didrik Tønseth seks.

Bonussekunder på tredje etappe: 

De tre første i mål får 15, 10 og 5 bonussekunder, både for kvinner og herrer.