Fotballryktene: – Van Gaal vil hente Southampton-spiss for 400 millioner

Mens Wenger vil hente spiss for 500 millioner fra Borussia Dortmund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få med deg alt det siste fra overgangsmarkedet i vårt livesenter

Som vanlig har det vært mest prat og lite handling de første dagene av januarvinduet.

Juan Iturbe til Bournemouth er fortsatt den eneste relativt høyprofilerte overgangen til en Premier League-klubb i januar, men det er en dårlig skjult hemmelighet at han snart vil få selskap av flere andre i verdens tøffeste liga. 

Manchester United linkes med alt og alle for tiden, og lørdag var det Yoshinori Muto som noe overraskende skulle vært aktuell for Old Trafford-klubben.

Søndag er det et noe mer kjent ansikt som nok en gang kobles til Louis van Gaal og co.

Sadio Mané er mannen. Ja, vi har hørt det før, men etter det som skjedde lørdag ble plutselig en Southampton-exit et hakk mer sannsynlig. For de som ikke fikk det med seg, så ble Mané fjernet fra Ronald Koemans startoppstilling etter å ha kommet for sent til et lagmøte før kampen. Koeman var mildt sagt ikke nådig i omtalen av spissen etter kampen, og Daily Mail skriver søndag morgen at van Gaal og hans menn for alvor følger med på situasjonen på St. Mary's. Ifølge The Sun on Sunday vil 23-åringen dog bli av det dyre slaget. 400 millioner kroner vil han koste, og i tillegg kommer et krav om en ukelønn på cirka 1,5 millioner. 

The Sun on Sunday skriver også at Arsène Wenger er villig til å bla opp en fin-fin sum for en spiss denne måneden. Franskmannen skal ha kastet sine øyner på Pierre-Emerick Aubameyang. Pris? Cirka 500 millioner kroner, men avisen skriver at den vanligvis ikke så spandable Arsenal-sjefen er villig til å legge pengene på bordet i et forsøk på å hente hjem sin første ligatittel på 12 år.

En som også kan være på flyttefot, er Bojan Krkic. Mirror skriver at Stoke-spilleren har en utkjøpsklausul på relativt beskjedne 130 millioner kroner, noe som gjør at klubben ikke kan stoppe spanjolen i å flytte på seg om en klubb er villig til å skrive en sjekk på den summen nå januar. Krkic, som i sine yngre dager ble sett på som et av de større talentene i fotballverdenen, har imponert for et underholdende Stoke-lag denne sesongen, og Mirror hevder at flere klubber nå vurderer å hente den vesle 25-åringen.

En som kan være på vei til Premier League, er selveste Zlatan Ibrahimovic. Independent skriver nemlig søndag at agenten hans, den beryktede Mino Raiola, har lyst til å se klienten i Englands øverste divisjon. Zlatans kontrakt med PSG går ut til sommeren, noe som gjør at han kan gå gratis til en annen klubb om bare noen få måneder. Ikke overraskende har en rekke av Premier Leagues klubber blitt koblet til svensken.

Aston Villa ble tidligere denne uken koblet til Loïc Remy, den franske Chelsea-spissen som ikke akkurat storkoser seg om dagen. Villa-sjef Rémi Garde gikk offentlig ut og sa at han håpet å hente franskmannen, men nå skriver Sun on Sunday at Garde får kamp om Remys signatur fra Norwich. En eventuell overgang er dog avhengig av at Guus Hiddink bestemmer seg for at han ikke trenger franskmannen på Stamford Bridge.

Men tilbake til Stoke. Det er nemlig ikke bare Bojan Krkic som kan forsvinne. Sunday People mener nemlig å vite at PSG har lyst til å hente Marko Arnautovic til den franske hovedstaden. Østerrikeren har begynt å vise hva som bor i ham denne sesongen, og PSG trenger en spiss eller to om både Zlatan og/eller Edinson Cavani skulle bestemme seg for å bytte arbeidsgiver. 

Charlie Austin var en ettertraktet mann i sommer, men 26-åringen ble etter mye og om men værende i QPR. Nå kan han være på vei tilbake til Premier League, skriver Sunday Express. Newcastle, som tapte så knepent for Arsenal lørdag, er nemlig på leit etter en spiss, og Austin er tilgjengelig om den riktig summen blir lagt på bordet.

Så, omsider, til en spiller som ikke er spiss. Emre Mor, kantspilleren fra Nordsjælland, blir jaktet av en rekke Premier League-klubber, skriver HITC. Everton, Manchester City, Southampton og Galatasaray skal alle være lystne på den 18 år unge danske juniorlandslagsspilleren. Prisen skal ligge på rundt 40 millioner norske kroner.