Støre ut mot regjeringens flyktningretorikk

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener at statsminister Erna Solberg (H) bør snu seg og tale til regjeringskollega Frp om hverdagsintegrering.

KRITISK: Arbeiderpartiets partileder  Jonas Gahr Støre mener statsminister Erna Solbergs nyttårstale om hverdagsintegrering må følges opp internt i regjeringen. Her er han under en pressekonferanse i vinter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KRITISK: Arbeiderpartiets partileder Jonas Gahr Støre mener statsminister Erna Solbergs nyttårstale om hverdagsintegrering må følges opp internt i regjeringen. Her er han under en pressekonferanse i vinter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Hverdagsintegrering er noe vi alle kan samles om. Men da kan det ikke fortsette slik at den første assosiasjonen folk får er at dette budskapet først og fremst går til hennes egen regjeringspartner, sier Jonas Gahr Støre til VG.

Han kritiserer ikke statsminister Erna Solbergs (H) nyttårstale om hverdagsintegrering, som han og flere andre partiledere roser, men mener at den bør følges opp internt i regjeringen. Han viser til innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) uttalelser om at flyktninger ikke kan forvente å bli båret på gullstol inn i Norge. Listhaug mener at utsagnet er tolket i verste mening, og hun får støtte fra Solberg.

– Støre må bestemme seg for om han vil være med på å løse de store utfordringene vårt samfunn står overfor, eller om han vil bruke 2016 på å forsøke å starte smålige politikerkrangler, sier Solberg. (©NTB)