Northug: –  Nå er jeg bare turist i Tour de Ski

Petter Northug tror det blir vanskelig å hamle opp med Martin Johnsrud Sundby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Johnsrud Sundby vant etter en maktdemonstrasjon i Lenzerheide lørdag. Sundby parkerte resten av verdenseliten på 30 km klassisk fellesstart, inkludert Petter Northug.

Mosbyggen spurtet i mål til andreplass, men i sammendraget er han hele ett minutt og 18 sekunder bak Sundby.

– Jeg er blitt en turist i Tour de Ski. Jeg har vært med hvert år. Jeg kommer hit, setter opp teltet mitt og deltar på festligheter hvert år. Den neste serien jeg skal lage er «Hjelp meg, det er Tour de Ski», sier Northug.

– I menneskeklassen ble jeg nummer én
Han antyder at andreplass nå er det nye førsteplass i langrennssirkuset.

– Ja, det er nesten sånn. I menneske-klassen ble jeg nummer én, sier 29-åringen.

Spenningen i Tour de Ski er over om det ikke skjer noe helt spesielt, tror Northug.

– Martin har det i lommen sin. Han har fått en perfekt start og vinner Touren om han ikke gjør feil, sier mannen som er blitt nummer to fire ganger i Tour de Ski.

– Det er viktig å ta vare på tradisjoner, smiler han.

Mangler det siste giret
Northug har tolv sekunders forsprang på Didrik Tønseth. Han er ett minutt og fire sekunder foran Alex Harvey og ett minutt og 30 sekunder foran Dario Cologna.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg er nummer to og har fått en stor luke ned til Harvey og Cologna. Jeg trenger de sekundene jeg kan få før den siste bakken, for der kan det bli stygt, sier Northug, som forklarer hva som skiller ham og Sundby.

– Jeg mangler det siste giret. Sundby er i utrolig god form. Følelsesmessig gjør jeg min beste tremil i år. Hadde jeg gått som i Lillehammer hadde jeg ikke vært topp seks sammenlagt, sier Northug.