OMKOM: Rune Morten Narvåg (53) jobbet i Aker Solutions i 37 år. Forrige onsdag omkom han da en brottsjø traff riggen han arbeidet på.  FOTO: AKER SOLUTIONS
OMKOM: Rune Morten Narvåg (53) jobbet i Aker Solutions i 37 år. Forrige onsdag omkom han da en brottsjø traff riggen han arbeidet på.  FOTO: AKER SOLUTIONS

Rune Morten (53) omkom i ulykke på rigg i Nordsjøen

Rune Morten Narvåg begynte å jobbe i selskapet allerede som 16-åring. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var 53 år gamle Rune Morten Narvåg fra Oslo som omkom da oljeriggen COSL i Nordsjøen ble truffet av brottsjø onsdag ettermiddag. 

Det var 106 personer om bord på riggen COSL Innovator, som arbeider for Statoil og driftes av selskapet COSL.

44 personer ble brakt til land i helikopter, mens 59 offshorearbeidere ble igjen på riggen. To personer ble skadd.

Begynte som lærling

Aker Solutions bekrefter lørdag i en uttalelse at det var Narvåg som omkom i den tragiske ulykken. 

«Rune jobbet i Aker Solutions i 37 år. Han begynte i selskapet som lærling og maskinarbeider da han var 16 år gammel i det som da var gamle Kværner Brug i Lodalen. Der ble han også engasjert som produktivitetstillitsvalgt og hadde mange gode innspill for effektivisering av vannkraft og gassturbiner», skriver selskapet. 

I uttalelsen heter det at Narvåg var med helt fra starten da selskapet begynte med subsea-virksomhet. 

– Svært trist

Narvåg beskrives av selskapet som en utadvendt, engasjert og jovial person.

«For oss i Aker Solutions er det som har skjedd svært trist, og våre tanker går til de som sto Rune nær. Vi har mistet en høyt verdsatt kollega som vil bli dypt savnet.»

Aker Solutions skal mandag holde allmøte på Ågotnes-avdelingen, hvor Narvåg arbeidet, for å minnes den omkomne 53-åringen. 

Varsler full granskning

Petroleumstilsynet opplyser lørdag til TV 2 at de vil granske ulykken. 

– Dette er en veldig alvorlig hendelse som vi ser behov for å forstå, sier direktør i Petroleumstilsynet, Anne Myhrvold. 

Også hendelsen der en hundre meter lang lekter holdt på å krasje i Valhall-feltet i Nordsjøen på nyttårsaften, skal granskes. Det varsler Sjøfartsdirektoratet.