Koscielny ordnet Arsenal-seier mot Newcastle 

– Vi måtte grave dypt og viste at vi har evnen til å gjøre det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal 1-0 Newcastle

Arsenal hadde tidvis store problemer i oppgjøret mot Newcastle, men et drøyt kvarter før slutt dukket midtstopper Laurent Koscielny opp og pirket inn vinnermålet. 

Med Leicesters 0-0-resultat mot Bournemouth har dermed Arsenal to poengs luke i toppen av Premier League.

– Vi må være konsentrerte. I dag spilte vi ikke godt, men vi vant og det er det viktigste når man kjemper om tittelen, sa matchvinneren etter kampen.

Det var Wenger helt enig i.

– Vi måtte grave dypt i dag og viste at vi har evnen til å gjøre det når det er nødvendig. 

Skuffet McClaren

Arsenal åpnet i forrykende tempo, anført særlig av en svært livlig Héctor Bellerín. Til tross for ti åpningsminutter med hardt press mot Newcastle-målet, klarte hjemmelaget likevel ikke å produsere de helt store sjansene.

Newcastle hevet seg i stedet stort utover i den første omgangen. I begynnelsen av den andre omgangen skulle de sågar produsere to store sjanser. Både Mitrovic og Wijnaldum kunne gitt bortelaget ledelsen. 

– Spillerne kan ikke tro at de tapte denne kampen. Vi kontrollerte og dominerte kampen etter de første ti minuttene, sa Newcastle-sjef Steve McClaren etter kampen.

Den jevne kampen skulle bli avgjort da Laurent Koscielny kjempet seg fri på bakre stolpe og dyttet ballen i nettet 18 minutter før slutt.

Aaron Ramsey hadde en gedigen sjanse til å doble ledelsen på overtid, men ett mål holdt uansett til å gi Arsenal seieren mot Newcastle.