Suveren Johaug vant og overtok sammenlagledelsen

Therese Johaug knuste konkurrentene på andre etappen av Tour de Ski.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug var utilnærmelig på lørdagens 15 kilometer fellesstart og vant klart foran Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.  

Seieren gjorde at Therese Johaug også overtok den den røde ledertrøyen i Tour de Ski.

Storfavoritten hadde full kontroll gjennom hele løpet og spiste seg sakte men sikkert inn på Flugstad Østberg i sammedraget.

Ingvild Flugstad Østberg gikk et kjempeløp og kom i mål 38 sekunder bak Johaug. Sammenlagt er hun fem sekunder bak Johaug.

Johaug: – Skjønte ingenting
– Det gikk over all forventning. Jeg skjønte ingenting da jeg fikk luke så tidlig. Da jeg fikk den måtte jeg bare gå mitt eget løp. Det ble ganske store avstander på restultatlisten, så det var en viktig dag for min del, sier Johaug til TV 2 etter lørdagens etappe. 

Hun inrømmer at hun ble overrasket over at hun var såpass langt foran allerede etter fire minutter. 

– Jeg tenkte på det oppi der. Oh shit. Dette ble langt.  

– Venter ikke på Ingvild
Johaug går ut drøye fem sekunder foran Flugstad Østberg på søndagens jaktstart. 

–  Ingvild blir hard i morgen, men jeg skal først og fremst gå mitt eget løp. Kommer hun opp i ryggen på meg får vi se om vi ikke kan samarbeide litt. 

– Men noe venting blir det ikke?

– Nei. Jeg venter aldri! 

Flugstad Østberg: – Nesten litt imponert over meg selv
Ingvild Flugstad Østberg var strålende fornøyd med lørdagens etappe.

– Jeg er nesten litt imponert over meg selv jeg. Det var gøy å gå i dag, sier hun til TV 2.

– Men hvorfor knallet du ikke til med en gang?

– Jeg tror det var en kombinasjon av at jeg forsøkte å åpne kontrollert, samtidig som jeg trodde at de som var hakket foran meg ikke skulle gi så mange sekunder i starten. Jeg er overrasket over at jeg holder avstanden til Therese såpass bra på slutten, sier hun videre. Og legger til:  

– Jeg tror dette er det beste jeg kunne oppnå i dag. Jeg er fornøyd med at jeg ikke er lenger bak Therese – for hun vinner jo med mye i dag.  

Åpnet knallhardt
 27-åringen fra Dalsbygda gikk beintøft fra start og fikk tidlig en luke ned til Charlotte Kalla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Avstanden fram til Johaug økte gjennom store deler av løpet, og i mål var 27-åringen 37,9 sekunder foran nærmeste konkurrent.

Bonussekunder på 2. etappe
Det er to innlagte spurter for kvinnene underveis på denne etappen. I de innlagte spurtene får vinneren 15 bonussekunder. Nummer to får 12 sekunder, nummer tre får 10 sekunder. Deretter 8,6,5,4,3,2,1.

De tre første i mål får 15, 10 og 5 bonussekunder, både for kvinner og herrer.