Et arkivopptak av den avdøde opprørslederen Anwar al-Awlaki klippes sammen med talen til Donald Trump i forsøk på å rekruttere flere medlemmer til terrororganisasjonen al-Shabaab.
Et arkivopptak av den avdøde opprørslederen Anwar al-Awlaki klippes sammen med talen til Donald Trump i forsøk på å rekruttere flere medlemmer til terrororganisasjonen al-Shabaab.

Terrorgruppen al-Shabaab bruker Trump i propaganda for å rekruttere flere medlemmer

Donald Trump vises fram som eksempel på rasisme og islamofobiske strømninger i Vesten for å vinne nye tilhengere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den militante islamistgruppen al-Shabaab i Somalia bruker Donald Trump i en ny rekrutteringsfilm.

Bruker Trumps antiislamske uttalelser

Opptaket med Trump vises mellom to arkivopptak av den militante opprørslederen Anwar al-Awlaki, som ble drept i et droneangrep i Jemen i 2011.

I opptaket sier Awlaki at det er mørke skyer i horisonten, og at USA i framtiden vil være preget av religiøs diskriminering og konsentrasjonsleire. Like etter klippes Donald Trumps tale fra desember inn. Der tar den søkkrike presidentkandidaten orde for å forby innreise for alle muslimer, mens folkemengden foran ham jubler. 

Trumps tale brukes for å underbygge den avdøde terrororlederens påstand. Etter klippet av Trump, klippes Awlaki på igjen i det han oppfordrer muslimer i USA til enten å forlate landet og dra til muslimske land for å kjempe, eller holde seg hjemme og kjempe mot vestlige verdier hjemmefra.

Lavt utdannede hvite støtter Trump

Mangemilliardæren Trump vil stenge grensen for muslimer, forsegle grensen til Mexico og sørge for at USA gjenvinner sin status som verdens ubestridte stormakt. Han har også lovet å bombe IS sønder og sammen og bli den beste «jobbpresidenten som Gud noensinne har skapt».

Mens et stort flertall av Demokratenes velgere føler seg frastøtt av Trumps personlige stil og mange kontroversielle utspill, blir han av mange fattige og hvite velgere oppfattet som en sterk leder – en som endelig kan ordne opp i Det hvite hus.

En meningsmåling fra CNN viser at Trumps sterkeste støtte er å finne hos hvite og personer uten høyere utdanning.

Vil rekruttere muslimer og konvertitter

Rekrutteringsfilmen fra al-Shabaab ble gitt ut fredag av den militante islamistorganisasjonen al-Kataib Media Foundation, skriver det amerikanske nettstedet SITE, som følger ytterliggående islamister på nett.

Terrorgruppen retter spesiell oppmerksomhet til svarte i USA, og ber dem om å konvertere til Islam.

Al-Shabaab er en terrorgruppe som hovedsaklig opererer i Afrika. De er tilknyttet al-Qaeda-nettverket og har tidligere stått bak angrep i Kenya og Etiopia.

Organisasjonen forsøker på blodig vis å fjerne Somalias vestligstøttede regjering fra makten og innføre et sharia-basert styresystem.

(©NTB/TV 2)