MUTO HVEM?: Yoshinori Muto, her i duell med Bayern Münchens David Alaba, kan være Uniteds redning på topp. Foto: AFP PHOTO / DANIEL ROLAND.
MUTO HVEM?: Yoshinori Muto, her i duell med Bayern Münchens David Alaba, kan være Uniteds redning på topp. Foto: AFP PHOTO / DANIEL ROLAND.

Fotballryktene: – Denne ukjente japaneren skal redde van Gaals jobb

Mens Manchester City er i gang med å hente en litt mer kjent Real Madrid-stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få med deg alt fra januarvinduet i vårt overgangslivesenter

Premier League-lørdag + januarvinduet = en lørdag vi kan like.

I går åpnet vinduet, og én Premier League-klubb har allerede sikret seg en relativt høyprofilert spiller. Vi tenker på Juan Iturbe til Bournemouth, men vi blir ikke overrasket om betydelig større profiler enn den 22 år gamle argentineren ender opp med å signere for en engelsk klubb i løpet av de neste ukene.

De britiske tabloidene flommer nemlig over med spekulasjoner, rykter og avtaler som angivelig skal være så godt som i boks.

Det spørs imidlertid om lørdagens rykter blidgjør United-fansen.

Mangelen på en spiss på Old Trafford er nemlig veldokumentert. Enkelte har tatt til orde for å hente Javier «Chicharito» Hernández tilbake, men nå vil enkelte rapporter ha det til at Louis van Gaal skal ha kastet sine øyne på en annen Bundesliga-spiss: Yoshinori Muto. Yoshinori hvem? Ja, vi skjønner at dere spør. Muto er en 23 år gammel japansk landslagsspiss som spiller for Mainz 05. Han kom til klubben fra FC Tokyo i sommer, og skal ha gjort sakene sine ganske så bra. Syv mål og to målgivende er ikke verst på en halv sesong, men det er heller ikke en fantastisk statistikk. Rapportene vil ha det til at van Gaal må legge nesten 200 millioner kroner på bordet for å sikre seg Mainz-spilleren. Så får vi se, da, om van Gaal vet hva han driver med. 

Og vi fortsetter med van Gaal og United. Muto er nemlig ikke den eneste fra Bundesligaen nederlenderen skal være lysten på. Husker dere Adnan Januzaj? Det gjør vi, og det gjør også van Gaal. Den tekniske begavelsen er for tiden på lån hos Borussia Dortmund, men United-sjefen skal ifølge (høyst tvilsomme) The Sun gjøre et forsøk på å hente belgieren tilbake til Old Trafford før tiden.

En som skal være på vei ut portene på «Drømmenes teater», er Ander Herrera. Baskeren har bare tidvis tillit hos van Gaal, men midtbanespilleren er likevel en populær type blant fansen. Det spørs hvor lenge det varer om det spanske nettstedet Don Balon får rett i sin påstand om at Pep Guardiola har bedt City-sjefene om å sikre seg United-spilleren. Guardiola skal angivelig se på Herrera som en viktig brikke i sitt potensielle City-puslespill fra sommeren av. 

Da er vi ferdige med United for i dag. Vi beveger oss over til nabo og rival Manchester City. Manuel Pellegrini blir kanskje ikke værende så lenge på Etihad, men Francisco Román Alarcón Suárez, bedre kjent som Isco, har likevel lyst å gjenforenes med chileneren. Isco fikk sitt store gjennombrud under Pellegrini i Málaga, men midtbanejuvelen har slitt med å få så mye spilletid som han skulle ønske under Rafa Benítez i Real Madrid de siste månedene. Isco og Real-sjefene skal angivelig møtes på tirsdag, skriver Mirror, og en låneavtale (pluss en opsjon på kjøp til sommeren) skal være en mulighet.

Demarai Gray, den talentfulle vingspilleren fra Birmingham, skal ha bestemt seg, skriver Mirror. 19-åringen vil til Leicester. Det betyr i så fall at overraskelseslaget kommer til å slå flere Premier League-rivaler i kampen om tenåringen. Pris? Rett i underkant av 50 millioner kroner.

Et mer saftig rykte er en byttehandel som angivelig planlegges mellom Chelsea og Atlético Madrid. De fleste har observert hvor begredelig Diego Costa har vært denne sesongen, og Guus Hiddink skal, ifølge nettstedet Fichajes, ikke vært spesielt imponert. Nederlenderen har derfor lyst til å sende Costa tilbake til Spania, og Hiddink har lyst på selveste Jackson Martínez i retur. 

Chelsea ventes av de fleste å gjøre en del i januar, og det samme ventes av Arsenal. På midtbanen ventes Mohamed Elneny å bekreftes i de neste dagene, og ifølge Express skal også Adrien Rabiot være på vei til Emirates. Rabiot har ytret et ønske om å forlate PSG på lån i januar, og Arsène Wenger skal lenge ha være en beundrer av 20-åringen. Et kjøp vil koste Arsenal-manageren rundt 200 millioner kroner, hevder avisen. Det kjøpet kan delvis finansieres om Mathieu Debuchy selges. Franskmannen har mistet plassen på laget til Héctor Bellerín, og nå skal Roma ha meldt sin interesse for den franske landslagsspilleren, skriver Daily Star.