Millionær står bak mystiske Trump-meldinger under gigantparade

Eiendomsutvikleren Stan Pate brukte fly for å fortelle hva han mener om presidentkandiat Donald Trump. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mer enn 700.000 mennesker hadde første nyttårsdag møtt opp for å få med seg «Tournament of Roses»-paraden i Pasadena, nordøst for Los Angeles. Den berømte paraden er blitt arrangert årlig siden 1890, og er en viktig del av nyttårsfeiringen. 

MANNEN BAK: Stan Pate har brukt 50.000 dollar på kampenajen mot Donald Trump. FOTO: CBS / CBS
MANNEN BAK: Stan Pate har brukt 50.000 dollar på kampenajen mot Donald Trump. FOTO: CBS / CBS

Men det var ikke bare de 44 overdådige flåtene som fikk oppmerksomhet fredag.

CNNs reporter på stedet kunne nemlig telle hele seks fly som ble brukt til å skrive negative meldinger om Donald Trump på himmelen over området. «Amerika er flott! Trump er motbydelig», var en av beskjedene som dukket opp.

Millionær står bak

Den mystiske flyskriften fikk raskt oppmerksomhet i sosiale medier. 

Nettadressen «anybodybuttrump.us» ble også skrevet med tett, hvit røyk fra flyene. Nettsiden tilhører den Alabama-baserte millionæren og eiendomsutvikleren Stan Pate, ifølge CBS News.

– Han (Trump, journ.anm.) må gå tilbake til å bygge høye tårn, bygninger og det andre han gjør. Han er en avskyelig mann, sier Pate.

– Trump spyr hat

Millionæren lover at hans kampanje mot Donald Trump slettes ikke er over.

– Han spyr hat, ikke bare på kandidatene. Han spyr det på kvinner, latinoer, muslimer og listen fortsetter. Det er på tide at vi reagerer og sier at dette ikke er hva vi forventer av en presidentkandidat, sier han til tv-stasjonen.

Donald Trump har i valgkampen blant annet tatt til orde for at USA bør nekte alle muslimer innreise til landet inntil videre. Uttalelsen vakte kraftige reaksjoner. 

Ifølge CBS News har Stan Pate donert penger til valgkampanjen til Marco Rubio, som i likhet med Trump kjemper om å bli republikanerens presidentkandidat. 

Flere meldinger

Ifølge nyhetsbyrået Reuters sirkulerte flyene over området i nesten én time.

«Trump er desillusjonert» og «Trump er en fascist-diktator», var andre meldinger som dukket opp på den blå himmelen. Donald Trumps talskvinne har så langt ikke kommentert saken overfor nyhetsbyrået.

«Tournament of Roses»-paraden blir hvert år etterfulgt at «Rose Bowl Game», hvor to av de beste college-lagene i amerikansk fotball møtes. I år sto oppgjøret mellom lagene til Stanford og Iowa, hvor førstnevnte gikk av med seieren. Matchen var utsolgt, til tross for at Rose Bowl stadium har en kapasitet på over 90.000 tilskuere.