Derfor kom ikke Tom Hilde til hoppuken

Men landslagsledelsen vurderer å endre praksisen som kostet veteranen plassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Garmisch Partenkirchen / Bergen (TV 2):

Tom Hilde er i kjempeform. Tidligere denne uken vant han suverent et kontinentalcuprenn. Men han fikk ikke plass på hoppukelaget til Alexander Stöckl.

– Vi har sju mann i konkurransen her i Garmisch. Det vitner om en enorm styrke. I tillegg har vi i hvert fall en hopper hjemme som ville vært god nok for alle norske hoppukelag gjennom tidene og definitivt vært god nok for alle våre konkurrenters lag her nede. Det sier litt om bredden i norsk hoppsport for tiden, skryter sportssjef Clas Brede Bråthen til TV 2.

Norge har i år sju plasser i hoppuken, fordi Halvor Granerud sikret en ekstra plass gjennom sin hopping i kontinentalcupen. 

Den plassen fikk Granerud fremfor Hilde.

– Det er fordi vi har en praksis som tilsier at den som hopper inn plassen får den. Det er en praksis som har vært slik mer eller mindre de siste fire-fem årene. Den fungerer bra. Da får de som er på nivået under erfaring. Frem til nå så har det vært en praksis som vi har benyttet og føler har vært nyttig, forklarer Bråthen.

Granerud var eneste nordmann som ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen i det første rennet i Oberstdorf. Nå åpner landslagsledelsen for å se på praksisen om at den hopperen som har skaffet plassen skal ha den.

– Det er alltid sånn at man må evaluere hvilke praksiser og verktøy en skal bruke for å utvikle seg videre. Det at vi er kommet på det nivået vi er på nå, det gjør at vi hele tiden må vurdere hvilke grep vi skal ta videre for å styrke hoppnasjonen Norge i kampen mot andre sterke nasjoner, sier Bråthen.

Men han er ikke sikker på om det ville vært best for Norge på lang sikt dersom Hilde ville blitt prioritert.

– Det er fullt mulig å mene at Tom Hilde også er god nok for det norske hoppukelaget. Men vi har nå tatt ut det laget vi har, og Tom har dokumentert kjempeform. Men det har også Halvor gjort, og Halvor kommer til å bli en veldig god hopper for fremtiden. Så det kan være at det er en god investering at Halvor er her nede nå og skaffer seg erfaring som han kan bruke senere, sier sportssjefen.