Falla vant Tour de Ski-sprinten

Maiken Caspersen Falla vant første etappe av Tour de Ski. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falla spurtet til foran svenske Ida Ingemarsdotter og Ingvild Flugstad Østberg på åpningsetappen av Tour de Ski i Lenzerheide fredag. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fem.  

Falla satser på sprintcupen
Falla reiser nå hjem fra Tour de Ski.

– Jeg har sagt at sprintcupen er det store målet mitt denne sesongen. Kroppen sa litt fra etter de siste sprintrennene og jeg ble litt syk etter Toblach. Akkurat sånn som tingene er nå kan jeg dessverre ikke være mer med. Så da håper jeg jeg kommer sterkere tilbake og vinne sprintkula.  Det er på en måte en investering i litt form, sier Falla til TV 2 etter fredagens sprintseier.  

Ingvild Flugstad Østberg var suveren på prologen fredag, men måtte gi tapt mot Falla og Ingemarsdotter på slutten. 

– Jeg er veldig fornøyd med en tredjeplass. Jeg var sugen på seieren, men det var to som var bedre enn meg, sier Flugstad Østberg til TV 2. 

Lørdag venter andre etappe med 15 kilometer klassisk fellesstart. 

– Det blir et lokomotiv med en fører som stikker fra. Men jeg skal bite meg fast og gjøre mitt beste, jeg, sier Flugstad Østberg.  

– Er Johaug så bra at hun kan gå fra alle selv i snøvær?

– Ja. Jeg er sikker på at hun står der med ledertrøya og en del bonussekunder i morgen. 

Johaug: – Ble litt forbanna
Therese Johaug, Heidi Weng og Ragnhild Haga røk ut i kvartfinalen. Særlig sammenlagt-favoritt Johaug var svært nær en semifinaleplass, men en treg start ødela. 

– Det var en drøm om jeg hadde gått en semifinale. I dag var jeg en halv skolengde unna, så jeg blir litt forbanna. Jeg har bare meg selv å takke. Er glad for at formen bra. Når jeg presterer såpass bra i sprint tyder det på at formen er der. Det lover bra for Tour de Ski, sier Johaug til TV 2.  

Se følelsesutbruddet øverst i saken!

Slik er bonussystemet på 1. etappe:  
De 30 beste får bonussekunder.

Vinneren får 60 bonussekunder, nummer to får 56 bonussekunder, nummer tre får 52 sekunder, mens nummer fire får 48 bonussekunder.

Fra femteplass (44 sekunder) til 12. plass (30 sekunder) får løperne to sekunder mindre i bonus for hver plass. Fra 13. plass (18 sekunder) til 30. plass (1 sekund) er det ett sekund som skiller hver plass.