BEST I VERDEN: Casper Ruud er nå regnet som verdens beste juniorspiller i tennis.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BEST I VERDEN: Casper Ruud er nå regnet som verdens beste juniorspiller i tennis.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ruud er verdens beste tennisjunior

Casper Ruud klatret 1. nyttårsdag opp på førsteplass på verdensrankingen for juniorer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

17 år gamle Casper Ruud er nå verdens beste juniorspiller i tennis.

Nordmannen fikk en best mulig start på 2016 etter et flott 2015 på tennisbanen. Den tidligere verdenseneren Taylor Fritz er for gammel for juniorrankingen og dermed tar Ruud over førsteplassen.

– Jeg hadde som mål å komme blant de ti beste i 2015, så det å være nummer en er veldig gøy, men det er små marginer og få poeng som skiller. Det er en bra følelse og det gir respekt hos motstanderen, sier Ruud til NTB.

Ruud har imponert i 2015 med å ta sine første seniorpoeng. I tillegg kom han til kvartfinalen av US Open for juniorer og vant den prestisjefulle juniorturneringen Osaka Majors Cup, noe som har ført tennistalentet til topps.

– Det må vi være stolte og begeistret over. Det er viktig for Casper og det er viktig for norsk tennis. Det blir lagt merke til internasjonalt og er kanskje viktigere for mindre nasjoner der tennis ikke er så stort, sier sportssjef i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald til NTB.

Ruud har lenge hatt en drøm om å bli nummer en på juniorrankingen. Det er likevel ikke sikkert at unggutten umiddelbart vil være ute etter å forsvare førsteplassen. Tennistalentet reiser ikke til Melbourne for å spille juniorutgaven av Australian Open midt i januar. (©NTB)