Fotballryktene:
– Manchester United nær ved å sikre seg «den nye Ronaldo»

Og Arsenal kan komme til å presentere to spillere i overgangsvinduets første uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

O fryd. O glede.

Endelig er den her. Dagen vi alle har ventet på med lengsel og spenning.

I declare the transfer window officially open!

Nå er hver eneste fotballspiller i verden fritt vilt i en måned. Det er bare å få noen signaturer, overføre litt penger og så blir papirene effektuert og spillerne har offisielt byttet klubb.

Januar er altså en av to høytider for de som elsker overgangsspekulasjoner. Og her får du årets første samling av rykter.

Alle som vokste opp og fulgte med på engelsk fotball før internett ble den viktigste informasjonskanalen, har et forhold til Shoot. Nå har også det engelske fotballmagasinet tatt steget inn i den teknologiske tidsalder. Og de kan nå fortelle at Manchester United er nær ved å sikre seg Benficas angriper Goncalo Guedes. Manchester United kan vel sies å ha hatt suksess da de hentet Cristiano Ronaldo fra Sporting Lisboa. De prøvde å gjenskape den suksessen med Nani. Det ble vel ikke 100 prosent vellykket. Han falt like lett, men scoret ikke like mange mål. Forsøk nummer to på å hente en unggutt fra Portugal for å ta over etter Ronaldo var Bebe. Juryen vil vel fort lande på at det heller ikke var noen suksess. Så nå går man for at alle gode ting er tre, og håper at Guedes blir den nye Ronaldo på Old Trafford.

Louis van Gaal forteller til Daily Star at Manchester United har hatt et strålende 2015. Da får vi vel tro ham på det. Alt har jo med utgangspunkt å gjøre. Og siden van Gaal bare har brukt noen milliarder på å bygge laget sitt, så er det kanskje ikke mer en kunne forvente av de røde djevlene. Men det kan virke som om klubbledelsen har en litt annen oppfatning. For nå snakker spillerne om hvem de tror blir klubbens nye manager – før van Gaal er borte. Og selv om Jose Mourinho har gjort alt han kan for å posisjonere seg for jobben, er det en annen spillerne tror blir Manchester Uniteds neste manager. Flere av spillerne skal ha fortalt The Sun at de er overbevist om at Atletico Madrid-trener Diego Simeone blir nestemann som skal prøve å gjøre United til et topplag igjen.

Og om de ikke skulle lykkes med å få Simeone til å flytte til England, så blir det nok ikke noe problem å finne en annen manager. Nå har nemlig David Moyes meldt seg til tjeneste. I talkshowet til Claire Balding på BT Sport sier han at han er klar for å ta jobben på nytt, melder Metro. Og sjansene er jo absolutt til stede for at han kan gjøre det bedre denne gangen.

Nå er Jürgen Klopp på offensiven. Liverpool-manageren håper at det fortsatt er noen av dagens spillere som er opptatt av litt fotballhistorie, og som har hørt om tiden da Liverpool var et topplag å regne med både i England og Europa. Ikke så veldig mange av dem han ønsker seg til klubben var født den gangen. Men håpet er at han kan klare å selge inn drømmen om at 1980-tallet faktisk kan komme tilbake til Merseyside. En av dem han drømmer om å selge dette inn til er Toni Kroos. Fichajes skriver at Klopp lover 25-åringen massevis av spilletid dersom han vil bytte ut Real Madrid-benken med en tilværelse på Anfield.

Men det er slett ikke sikkert at det blir så mye nytt i Liverpool i januar. For Klopp har klokkertro på dem han har. Og nå har han funnet ut at han har flere enn han trodde. For etter å ha fått med seg at Ryan Kent har imponert på lån til Coventry, vil han nå hente 19-åringen tilbake. Og det er for å hive ham rett inn på laget, skriver Daily Star. Med oppgjør mot Arsenal og Manchester United i nær fremtid, så kan det bli en skikkelig ilddåp for kantspilleren.

En som har stått på Klopps ønskeliste er Schalke 04s Leroy Sané. Men det er trolig et glemmeprosjekt av format. For Manchester City vil også ha den tyske landslagsspilleren. Og har tatt kontakt med Gelsenkirchen-klubben for å høre hva de skal ha for 19-åringen. Men svaret de fikk var neppe det de hadde ventet seg. For ifølge Daily Mail er svaret at City ikke har råd til å kjøpe Sané. Og har ikke City nok penger til å kjøpe ham, så er vel sjansene rimelig små for at Liverpool klarer å innfri tyskernes krav.

Alt skal være på plass med tanke på en overgang for Mohamed Elneny fra Basel til Arsenal. Men Gunners-fansen må likevel smøre seg litt med tålmodighet. For selv om 23-åringen har spilt mer enn nok landskamper til å få arbeidstillatelse i Storbritannia, så skal papirene behandles av de rette instanser, skriver Daily Star.

Arsene Wenger har vært kjent for å bruke lang tid på å bestemme seg for om han skal hente en spiller eller ikke. Han har ofte fått kritikk for å ha ventet til overgangsvinduets siste dag før han handler. Men nå er det noe mystisk som skjer på Emirates. For ikke bare er Elnany så godt som klar, men ting tyder på at signering nummer to også er rett rundt hjørnet. For Daily Star hevder at The Gunners er så godt som enig med Leicester om en overgang for den unge venstrebacken Ben Chilwell. 19-åringen har imponert på lån hos Huddersfield denne sesongen og har også vært ønsket av Liverpool. Nå tyder alt på at Chilwell havner i Arsenal og blir leid ut til en annen klubb ut sesongen.

Arsenal skal også ha fått prisen de må ut med dersom de vil hente Adrien Rabiot fra Paris Saint-Germain. 190 millioner kroner det det de må betale dersom de vil sikre seg den talentfulle midtbanespilleren. Det er ingen hemmelighet at Wenger lenge har ønsket seg 20-åringen. Og nå er PSG villig til å selge, skriver BuzzSport.

Lorenzo Insignes agent Antonio Ottaiano forteller til Radio Kiss Kiss Napoli at Arsenal og Paris Saint-Germain har kontaktet ham med tanke på å kjøpe klienten hans, skriver Le 10 Sport. Men han kan også fortelle at Napoli alltid har vært drømmeklubben hans, så det er lite trolig at han flytter på seg i januar.

Men det er en annen italiensk landslagsspiller som kan ende opp i Nord-London. For Domenico Berardi har tilbrakt de siste dagene i den britiske hovedstaden, og 21-åringen står helt øverst på ønskelisten til Tottenham. Sassuolo-trener Eusebio Di Francesco bekrefter at Berardi har tilbrakt romjulen i London, men hevder at angriperen ikke kjenner til noen interesse fra Tottenham, skriver Metro

Radamel Falcaos skade kan være det Chelsea-ledelsen har håpet på i noen måneder nå. For dersom det viser seg at den målsky angriperen er ute en stund, så vil de benytte muligheten til å avslutte lånet og sende ham tilbake til Monaco, skriver The Telegraph.

En annen spiss som neppe blir å se i Chelseas trøye utover våren er Patrick Bamford. Etter et mislykket opphold i Crystal Palace, ønsker nå Chelsea å leie ham ut til en annen Premier League-klubb. Og Daily Mirror mener at Bournemouth nå er favoritter til å sikre seg 22-åringen.

Odion Ighalo tok Roald Bruun-Hanssen i hånden, noe Brann-lederen tok som et sikkert tegn på at han ville forlate Lyn til fordel for bergensklubben. Men i stedet valgte han å gå til italienske Udinese. Nå kan nigerianeren komme til å gjøre et nytt uforklarlig klubbvalg. For ifølge The Sun skal han ha gitt beskjed til Atletico Madrid om at han heller vil bli værende i Watford enn å gå til den spanske storklubben.