Omfavnet kinaputt – mistet livet

To personer har mistet livet og 384 er påført skader som følge av fyrverkerieksplosjoner og kuler fra skytevåpen på Filippinene i forbindelse med nyttårsfeiringen.

KRAFTIGE SAKER: Filippinene har tradisjon for å feire nyttår i to uker. To personer er døde og hundrevis er skadd under årets feiring. AFP PHOTO/JES AZNAR
KRAFTIGE SAKER: Filippinene har tradisjon for å feire nyttår i to uker. To personer er døde og hundrevis er skadd under årets feiring. AFP PHOTO/JES AZNAR

En mann omfavnet en svær kinaputt som kalles «Farvel Filippinene» idet kinaputten eksploderte, opplyser myndighetene.

– Kjeven hans var knust. Han var så beruset at han ga en klem til «Farvel Filippinene», sier helseminister Janet Garin fredag.

Mannen ble bekreftet død ved ankomst til sykehus. Han var det andre dødsofferet under den to uker lange nyttårsfeiringen på Filippinene.

Voldsom feiring

Landet har tradisjon for å gjennomføre svært bråkete nyttårsfeiringer, der folk ikke nøyer seg med å fyre av fyrverkeri, men også tar i bruk skytevåpen og fyrer av kuler i lufta.

80 prosent av innbyggerne på Filipinene er katolikker, men filippinsk overtro står også sterkt, der det heter at man må lage så mye støy som mulig ved inngangen til et nytt år for å avverge uflaks.

Mange skader

Det hjalp ikke for de to som døde og de 384 som ble skadd. Garin opplyser at 380 av de registrerte skadetilfellene var forårsaket av eksploderende fyrverkeri.

Blant disse var det minst ni barn som måtte amputere fingre etter å ha håndtert kinaputter som eksploderte i hendene. (©NTB)