POENGKONGE: Patrick Kane scorer sitt 23. mål for sesongen og avslutter 2015 som NHLs poengkonge. (AP Photo/David Zalubowski)
POENGKONGE: Patrick Kane scorer sitt 23. mål for sesongen og avslutter 2015 som NHLs poengkonge. (AP Photo/David Zalubowski)

Martinsens Avalanche senket av NHLs poengkonge

Andreas Martinsen og Colorado Avalanche avsluttet 2015 med tap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreas Martinsen og Colorado Avalanche hadde sjansen til å avslutte 2015 med seier over regjerende Stanley Cup-mester Chicago Blackhawks.

Men en tabbe i Avalanche' innbytterboks gjorde at de i stedet må starte det nye året med tap i statistikken.

For etter å ha kjempet seg tilbake fra 1-3 og sikret seg spilleforlenging, så klarte vertene å rote det til for seg selv i Pepsi Center.

To minutter og 43 sekunder ut i ekstraperioden klarte nemlig Avalanche å sende en mann for mye på isen. 

Dermed fikk Blackhawks muligheten til å spille i overtall.

Da sendte trener Joel Quenneville inn det tunge artelleriet. 

Pucken gikk fra Brent Seabrook til Patrick Kane og videre til Jonathan Toews. Og fri foran Semyon Varlamov gjorde Blackhawks-kapteinen ingen feil. Dermed vant gjestene 4-3.

– Det er frustrerende å få en utvisning for å ha for mange mann på isen i spilleforlenging. Det er tøft å tape i undertall på den måten, sier Erik Johnson til ESPN.

Patrick Kane er NHLs poengkonge ved årsskiftet.

Blackhawks-spilleren satte ny NHL-rekord for USA-fødte spillere da han noterte seg for målpoeng i 26 kamper på rad. En rekke som ble stoppet av nettopp Avalanche.

I nattens kamp revansjerte han seg skikkelig. Han scoret en gang og var nest sist på pucken to ganger. Dermed avslutter han 2015 med 56 målpoeng på 39 kamper. Nærmest følger Dallas Stars-duoen Jamie Benn og Tyler Seguin med henholdsvis 52 og 50 poeng.

Med 33 assists er Kane den med flest målgivende pasninger i ligaen, og hans 23 scoringer er bare slått av Benns 24.

Andreas Martinsen imponerte da Avalanche stoppet poengrekken hans da de vant 3-0 15. desember.

I nattens kamp ble det en noe mer anonym rolle på nordmannen. Han hadde to skudd på mål i løpet av sine 13 minutter og 38 sekunder på isen. Begge ble enkelt stoppet av Scott Darling i Blackhawks-målet.