Caroline var kokk på Oslos beste nye restaurant: – Nå ligger vi i aske

I morgentimene var brannen på Nedre Foss gård enda ikke slukket. Nå står kun deler av restauranten igjen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det tok hele 13 timer før brannmannskapene fikk slokket brannen på Nedre Foss gård i Oslo. Restauranten hadde nylig blitt pusset opp for 50 millioner kroner. Caroline Elisabeth Kobbevik jobbet som kokk, og var tilbake på branntomten i dag for å se ødeleggelsene. 

– Det er helt uvirkelig. Den ene dagen er vi Oslos beste nyåpnede restaurant, den andre dagen ligger vi i aske, sier Kobbevik. 

Hun var blant de som fikk varslet om brannen da de så at det brant i pipa. 

Historisk bygning 

Byantikvar Janne Wilberg var lettet da hun så bygningen i morgen, det stod mye mer igjen enn det hun trodde. 

– Nå gjenstår det teknisk arbeid for å se hvordan man skal bygge dette opp.

Ifølge Wilberg er gården en av de viktigste historiske bygningene på Grünerløkka. 

– Her har det vært kvern- og mølledrift siden 1200-tallet og denne bygningen er også startet på Grünerløkka, sier Wilberg. 

Ukjent brannårsak

NYTT: Nylig ble Nedre Foss gård pusset opp for over 50 millioner kroner.  FOTO: PRIVAT /
NYTT: Nylig ble Nedre Foss gård pusset opp for over 50 millioner kroner. FOTO: PRIVAT /

Brannmannskapene sagde flere branngater som gjorde at de klarte å redde noe av den historiske bygningen.

– Men vi vet enda ikke brannårsaken, sier Jarle Gustavsen, brigadesjef i Oslo brann- og redningsetat. 

Ifølge brigadesjefen er det fortsatt mye slukning- og sikringsarbeid som gjenstår. 

– Jeg har ingen arbeidsplass

 Caroline Elisabeth Kobbevik var blant kokkene som jobbet på restauranten da den åpnet. 

– Det var så moro, alt var nytt. Vi hadde malt og ordnet. Jeg husker jeg stod å holdt i en helt ny stekepanne, sier Kobbevik. 

– Nå har jeg ingen jobb å gå til. Bare dagen før nyttårsaften ble det hele til et skrekkscenario, avslutter hun.