SPENNKLAR FOR TOUR DE SKI: Therese Johaug gleder seg til å konkurrere igjen.
SPENNKLAR FOR TOUR DE SKI: Therese Johaug gleder seg til å konkurrere igjen.

Johaug: – Skulle ønske Tour de Ski ikke startet med sprint

Therese Johaug er forberedt på at hun vil tape tid på første etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug er storfavoritt i Tour de Ski. I verdenscupen har hun vært utilnærmelig denne sesongen. For to år siden var første kvinne opp monsterbakken Alpe Cermis, og uten Marit Bjørgen på startstreken er det lite som tyder på at hun ikke vil klare å gjenta den bedriften i år.

Har ladet opp i høyden
Johaug har ladet opp til Tour de Ski i Davos siden 2. juledag. 27-åringen fra Dalsbygda har brukt tiden til å akklimatisere seg til høyden som venter i Lenzerheide. Johaug innrømmer at hun er spent før årets Tour.

– Det kjennes veldig godt å komme her til Lenzerheide. Det er ett av sesongens største høydepunkt og noe vi har snakket om utrolig lenge, forteller hun.

1. januar er det sprint i fri teknikk. Om Johaug har noen svake punkter er det nettopp sprint. Hun er forberedt på at hun må bruke de andre etappene til å ta igjen bonussekundene hun vil miste på den første etappen.

– Jeg kunne godt tenkt meg at det ikke startet med sprint, men de to sprintene må unnagjøres. Jeg vet at det blir en viktig og utfordrende dag i morgen. Jeg håper å få med meg så mange bonussekunder som mulig, men i hodet er jeg forberedt på at det er sju etapper igjen om det ikke skulle gå bra. På lørdag er det 15-kilometer, og den ser jeg veldig frem til, sier Johaug.

– Forberedt på å ligge bak
I Toblach like før jul klarte ikke Johaug å ta seg videre fra prologen. I Kuusamo og Davos ble hun henholdsvis nummer 18 og 19 i sprint. Derfor har hun moderate ambisjoner før sprinten i Lenzerheide.

– Det hadde vært helt topp med en god plassering i kvartfinalen eller om jeg kommer til semifinalen. Det er små marginer som avgjør om man går videre eller ikke. Jeg er forberedt på at jeg kommer til å ligge litt bak etter de første konkurransene, sier Johaug.