Klopp om Allardyce-kritikken:  – Første gang noen har kalt meg myk

Sam Allardyce kalte Jürgen Klopp  for en «myk tysker» etter kampen mot Sunderland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunderland - Liverpool 0-1

Liverpool vant 1-0 mot Sunderland på Stadium of Light onsdag og står dermed med  seks poeng på to kamper i romjulen.  

Men alt var ikke bare fryd og gammen for de røde fra Liverpool. For Jürgen Klopp hisset seg kraftig opp etter at Jeremain Lens pløyde med seg både ballen og Mamadou Sakho i en takling like før slutt.  

Nederlenderen ble belønnet med et gult kort og Klopp havnet i munnhuggeri med Sam Allardyce og resten av Sunderland-benken.  

– Han er en myk tysker
Etter kampen mente den tyske manageren at Lens burde vært utvist for taklingen på Sakho. Noe Allardyce ikke var enig i. 

– Han er en myk tysker dersom han mener det der er rødt. Det er gult kort. Det er et frispark. Deretter kom det noen stygge kommentarer rettet mot mine assistenter som jeg ikke likte. Men vi tok hverandre i hendene etter kampen. Og det er akkurat sånn det skal være, sa Allardyce på pressekonferansen etter kampen. 

– Det er klart jeg ble sint. Jeg ønsker ikke stå der og si «Kom igjen, gi ham et rødt kort». Jeg har ikke noe problem med spilleren, men når du går inn på den måten kan alt skje. Mine assistenter lot seg rive med i kampens hete. Det gjorde Sunderland-benken også. Sånne ting er inkludert i billetten. Hvis ikke noe spennende skjer på banen - se hva som skjer på benken, svarte Klopp.  

– Har blitt kalt verre ting enn det
På torsdagens pressekonferanse på Anfield fikk Klopp spørsmål om hva han synes om å bli kalt for en «myk tysker». 

– Jeg har ingen problemer med det. Folk har kalt meg verre ting enn det. Det er absolutt ikke noe problem. Myk tysker? Det må i så fall være første gang noen har sagt det om meg, lo han. 

– Men jeg tror det at hvis du ser situasjonen om igjen så ser dere at det ikke var helt galt at jeg mente det var rødt kort, sa han videre.

Ved første øyekast så det ut som om Mamadou Sakho ble alvorlig skadet i kneet i situasjonen, men franskmannen reiste seg opp og fullførte kampen.  

– Mama er fortsatt i live og alt er fint. Men i mine øyne skulle slike situasjoner blitt dømt strengere enn andre. Så hvis du sammenligner gule kort i en kamp, så tenker du gjerne at «Ok. Det var gult kort, men hva er dette? », sa Klopp om situasjonen.

Se hele torsdagens pressekonferanse med Klopp i videovinduet øverst i saken.