– Skolebok-eksempelet på hvordan tingene IKKE skal gjøres

TV 2-kommentator Kasper Wikestad om Watford-suksessen.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Watford - Manchester City på TV 2 Sport Premium lørdag 2. januar kl 18.30.  

Nyopprykkede Watford har imponert i Premier League så langt og står med 29 poeng før lørdagens møte med Manchester City på Vicarage Road. 

Ser man på kalenderåret 2015 har Quique Sánchez Flores' menn tatt 77 poeng. Det er kun Arsenal og Manchester City av Premier League-lagene som har tatt flere poeng i 2015 enn Watford. (Selv om Watford strengt tatt befant seg i Championship første halvdel av 2015). 

– Ifølge Opta har Watford med sine 29 poeng sanket flere poeng i Premier League denne sesongen enn Aston Villa har gjort i hele 2015. 

–  Det er ganske sprøtt. For de har gjort skolebokeksempelet på hvordan de IKKE skal gjøres. De hadde fire managere i fjor og de kjøpte inn 15 spillere i sommer. I tillegg fikk ikke manageren som tok dem opp fortsette, som igjen førte til at de fikk ny manager før sesongen, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad om laget som ble nummer to i Championship forrige sesong.  

Watford ble før sesongen tippet på en 18. plass av TV 2s eksperter. Når laget nå går inn i siste halvdel av sesongen på en niendeplass, er det mye som tyder på at The Hornets kommer til å gjøre tipsene til skamme. 

Superduoen Ighalo/Deeney
Mye av æren kan tilskrives a
ngrepsduoen  Troy Deeney og Odion Ighalo. Superduoen har notert seg for 20 av lagets 24 mål så langt denne sesongen.  

– Deeney og Ighalo har imponert i høst. Men også keeper Gomes har vært god, sier Wikestad.  

Og legger til:  

– De spiller en formasjon som ikke er så vanlig, 4-4-2 med et spisspar i Deeney og Ighalo som utfyller hverandre bra. De spiller primitiv, effektiv fotball og de har jo lykkes godt med det. 

– Holder det helt inn?

– Det blir spennende å se etter nyttår. Men de kommer ikke til å rykke ned, sier Wikestad

Ighalo:  – Vil fortsette å score
Watford tapte 0-2 for Manchester City da lagene møtte hverandre i høst. Da så City utilnærmelige ut med tre strake seire og null baklengs i forkant av kampen. 

The Hornets tapte 1-2 mot Tottenham forrige serierunde – en kamp som ble avgjort ett minutt før slutt . 

– Vi fikk ikke det resultatet vi fortjente mot Tottenham. Nå ønsker vi å rette på det mot Manhester City. Det er et nytt år og på hjemmebane. Jeg vil fortsette å score for laget mitt og jobbe hardt sammen med lagkameratene mine, sier Ighalo til BBC om kampen.