HEDRET: Denis Law ble hedret av dronningen.  FOTO: DANNY LAWSON /
HEDRET: Denis Law ble hedret av dronningen.  FOTO: DANNY LAWSON /

Britiske ordener til fotballhelter

Gamle og nye fotballhelter får høythengende ordener på den britiske nyttårshederslisten. Denis Law og Francis Lee får CBE, mens to av Englands kvinnelige VM-bronsevinnere får hver sin MBE.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Law og Lee er klubblegender i henholdsvis Manchester United og Manchester City, og de kan heretter titulere seg Commander of the Order of the British Empire.

England slo ut Norge i åttedelsfinale på vei mot sensasjonell bronse i kvinne-VM. Kaptein Steph Houghton (som scoret det viktige utligningsmålet mot Norge) og veteranen Fara Williams blir begge «Member» av samme orden.

Enda et velkjent fotballnavn ble hedret, men Tracey Neville får sin MBE for jobben for britenes kvinnelandslag i nettball. Hun er søster av fotballprofilene Gary og Phil.

Chris Froome, som har vunnet Tour de France to ganger, tildeles en OBE («Officer» av imperieordenen), og samme ære blir Ronnie O'Sullivan til del. Han har fem VM-titler i snooker.

Ellers ble det CBE til John Surtees (81), den eneste som er blitt verdensmester både i formel 1 (1964) og roadracing (sju ganger i to ulike klasser). (©NTB)