Fotballryktene:
– Liverpool vil ha midtstopper fra Europas beste forsvar

Og Manchester United er i seriøse samtaler for å sikre seg playmaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så er vi kommet til årets siste dag. I morgen er ventetiden over.

Når nyttårsrakettene går i været, så er det igjen fritt frem å signere spillere.

Da er det bare å benke seg for de første pressekonferansene der spillerne som skal redde sesongen for de ulike klubbene blir presentert.

Hele januar blir en festtid for fotballelskere. Rykter tatt helt ut av det blå og noen som faktisk blir noe av vil dominere både i media og i sosiale medier til overgangsvinduet smeller igjen om en måned.

Her får du servert årets siste ryktemeny. Etter dette tar ryktebørsen nyttårsfri helt til 2016.

Liverpool har ikke sluppet inn så altfor mange mål. Men det er ikke til å stikke under en stol at verken Mamadou Sakho eller Dejan Lovren er de aller sikreste kortene midtstopperstokken skal deles ut. Derfor er det kanskje ikke så rart at Jürgen Klopp har sett seg ut en stopper fra den toppklubben i Europa som har sluppet inn færrest mål denne sesongen. Inter har bare sluppet inn elleve mål på 17 kamper i Serie A så langt. Og den som har flest kamper i midtforsvaret er kolombianeren Jeison Murillo. Nå kan Fichajes fortelle at Liverpool vil legge nærmere 290 millioner kroner på bordet for å få ham til England. Men Inter har ingen planer om å slippe 23-åringen.

En forsvarsspiller som det er større mulighet for at havner på Anfield er Martin Caceres. Ifølge Don Balon skal Liverpool ha kommet med et konkret tilbud til Juventus for uruguayaneren. 28-åringen har ikke spilt for Juventus siden september og står uten kontrakt til sommeren. Derfor er det stor sannsynlighet for at han forlater torinoklubben nå i januar.

Er det en ting som har fungert for Manchester United denne sesongen, så er det forsvaret. 16 baklengsmål er bare ett mer enn Tottenham, som har sluppet inn færrest i Premier League. Men når Louis van Gaal nå ønsker å forsterke laget, så er det en midtstopper som står på ønskelisten. Og der Liverpool sikter mot en kolombianer som spiller fast, har van Gaal mer gangsyn og går for en kolombianer som ikke får spille. Cristian Zapata fikk sin siste Serie A-kamp for AC Milan 4. oktober, og vil bort for å få spilletid. Fichajes skriver at 29-åringen ønsker seg til England og van Gaal tror han er mannen som kan tette igjen de småhullene som fortsatt er i United-forsvaret.

Men det er i andre enden av banen Manchester United sliter. Og United-fansen trenger ikke å være redd for at van Gaal ikke skal ha fått det med seg. For The Sun skriver i dag at klubben har sendt en forhandlingsdelegasjon til Roma for å forhandle med Lazio. Målet er å få med seg brasilianeren Felipe Anderson tilbake til England. 22-åringen har en fastsatt sum i kontrakten sin, og de røde djevel-direktørene skal være villig til å utløse denne.

Aston Villa håpet at Loic Remy skulle være mannen som skjøt dem til sikker plass utover våren. Men nå kan det se ut som om Radamel Falcao har satt en stopper for det. For Chelsea blir ikke kvitt den tidligere storscoreren, og planen var å ha ham som backup i angrepet. Men en skade gjør at Guus Hiddink nå ønsker å beholde Remy for å ha en spiss i bakhånd i tilfelle skader, skriver Metro.

Ajax hadde også håpet å få leie en Chelsea-angriper i januar. Men etter at Hiddink gjorde det helt klart at ingen spillere kommer til å forlate Stamford Bridge i januar, så tyder alt på at Bertrand Traore ikke blir å se i den røde og hvite trøyen, skriver De Telegraaf. 20-åringen har bare fått sju minutter med spilletid i Premier League denne sesongen og ville nok satt pris på et utlån der han fikk mer tillit.

Arsenal-manager Arsene Wenger kunne på onsdagens pressekonferanse fortelle at han ser for seg en hektisk måned på overgangsmarkedet. Det slår knockout på alle forhåndsspådommer om at Mohamed Elneny blir den eneste nykommeren på Emirates i januar. Men Wenger har jobbet «knallhardt» på overgangsmarkedet før, uten å finne noen spillere hvor kurvene for egenskaper og pris krysset hverandre på et interessant sted i regnearket.

Da er det større sjanse for at noen forsvinner ut. Wenger gikk langt i å bekrefte at Mathieu Debuchy snart er historie i Arsenal. Den franske høyrebacken mistet plassen sin til Hector Bellerin da han ble skadet forrige sesong. Nå ønsker han seg spilletid slik at han kan få med seg EM på hjemmebane til sommeren. Football Insider forteller at Aston Villa allerede er i samtaler med The Gunners om en overgang for 30-åringen. Men både Lyon og Monaco er også interessert i den tidligere Newcastle-spilleren.

Det kan se ut til at Sunderland stikker av med Tottenhams Andros Townsend. 24-åringen har ikke vært på banen for Spurs etter at han kranglet med klubbens fysiske trener Nathan Gardner etter 3-1-seieren over Aston Villa i november. Newcastle, West Bromwich Albion og Watford er også interessert, men The Independent hevder at Sunderland har tatt førersetet etter å ha lovet Townsend en betydelig lønnsøkning dersom han flytter nordover.

Alt tyder også på at Lamine Kone blir å se på Stadium of Light på nyåret. Ifølge Chronicle Live så har Lorient akseptert budet fra Black Cats for den ivorianske midtstopperen.

Ogenyi Onazi er havnet i kulden i Lazio. Den nigerianske midtbanespilleren har bare fått spille fem kamper så langt denne sesongen og har ikke vært på banen siden 1. november. Nå har hans agent Stephen Makinwa prøvd å selge sin klient rundt om i Europa og Forza Italian Football kan fortelle at det er en del klubber som har bitt på. Hamburger SV, Bayer Leverkusen, Hannover 96, Ingolstadt, Besiktas og Trabzonspor skal alle være interessert. Men de kommer trolig til kort. For Onazi ønsker seg helst til England og både Leicester og Watford kan tenke seg å gi 23-åringen sjansen han ønsker seg i Premier League.