Benteke fikset Liverpool-seier for andre kamp på rad

Christian Benteke i målkåt juleform for Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunderland - Liverpool 0-1:

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Christian Benteke tok ansvar nok en gang og scoret målet i Liverpools 1-0-seier over Sunderland onsdag kveld.

Det er andre kamp på rad at belgieren blir matchvinner, og andre kamp på rad The Reds vinner 1-0. Serietoer Leicester ble sendt hjem fra Anfield med tap 2. juledag.

Klopp: – Hardt arbeid

Etter kampen smilte Benteke naturlig nok godt. Og bredt.

– Jeg kom til Liverpool for å score masse mål. Nå er jeg i god form, så jeg håper jeg kan fortsette slik. En spiss ønsker å score og hjelpe lagkameratene. Det klarte jeg i dag. Vi vant og vi kan være glade, sier han.

Også Liverpool-manager Jürgen Klopp gliste godt i todagersskjegget.

– Dette var en god måte å avslutte året på. Men dette var hardt arbeid. Vi var det beste laget, men det var slitsomt for begge lag. Dette er veldig bra for oss. To kamper, to mål, seks poeng og to kamper uten baklengsmål, sier tyskeren.

Og fortsetter:

– Vi kunne ha hjulpet oss selv med en tidlig scoring, men det gjorde vi ikke. Men det var ikke så verst. Vi hadde flere gode sjanser mot et godt defensivt lag. Vi fikk ikke mye rom, og måtte begynne på nytt igjen hele tiden. Det er ikke enkelt.

– Så fikk vi scoringen i 2. omgang og kontrollerte, mer eller mindre, kampen. Vi hadde sjansene til å score både 2-0 og 3-0, men gjorde det ikke. Men vi fikk tre poeng og kan reise hjem. Da er alt bra, sier Klopp med et smil.

Men den karismatiske manageren akter ikke å hvile for mye på de berømmelige laurbærene. 

– Vi har mange kamper. Nå reiser vi hjem og skal feire nyttårsaften med familien. I hvert fall litt feiring. Så skal vi reise til West Ham og forsøke å vinne igjen, sier Klopp.

Scoret etter 20 sekunder

Bentekes avgjørende scoring kom utrolig nok bare 20 sekunder inn i 2. omgang, etter en 1. omgang der Liverpool var det førende laget.

Emre Can vant ballen på midten og fant Nathaniel Clyne ute på høyrekanten. Backen sendte videre til Adam Lallana, som pirket ballen inn i boksen mot Benteke. Der gjorde 25-åringen ingen feil og satte inn sin sjette scoring for sesongen.

Benteke kunne også blitt tomålsscorer da han kom alene gjennom på overtid, men Sunderland-keeper Vito Mannone vartet opp med en strålende redning.

Seieren sørger for at Liverpool nå innehar 7. plassen i Premier League, kun fem poeng bak Tottenham på den viktige 4. plassen.

Liverpool har også like mange poeng som Manchester United, og er ni poeng bak serieleder Arsenal.

Klopp svarer likevel ullent på spørsmålet om Liverpool kan være en tittelkandidat til våren.

– Jeg vet ikke. Vi har 30 poeng og det føles bra. Vi ønsket disse 30 poengene, og de har vi fått. Det er perfekt, sier han.

Sunderland lukter på sin side mer og mer på Championship-spill. The Black Cats røk på sitt fjerde strake tap og ligger på 19. plass.