KIDNAPPET AV GERILJA: Dette bildet, som ble lagt ut på en islamistisk Twitter-konto i oktober, viser gislene som som ble bortført på Filippinene i september. Helt til høyre nederst sitter  nordmannen Kjartan Sekkingstad. Foto: Twitter / NTB scanpix
KIDNAPPET AV GERILJA: Dette bildet, som ble lagt ut på en islamistisk Twitter-konto i oktober, viser gislene som som ble bortført på Filippinene i september. Helt til høyre nederst sitter nordmannen Kjartan Sekkingstad. Foto: Twitter / NTB scanpix

Flere drept i området der nordmann holdes fanget

Åtte opprørere og én regjeringssoldat skal være drept i sammenstøt på Filippinene, i området der nordmannen Kjartan Sekkingstad trolig holdes som gissel av Abu Sayyaf-geriljaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en talsmann for den filippinske regjeringshæren fant sammenstøtene stad i Patikul-området på øya Jolo, der Abu Sayyaf antas å holde Sekkingstad, to canadiske statsborgere og en filippinsk kvinne som gissel.

– Vi er ikke kjent med dette, men undersøker nå saken, sier pressetalsmann Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet til NTB.

Sekkingstad ble bortført sammen med de to canadierne John Ridsdel og Robert Hall, samt Halls filippinske kjæreste Marites Flor, fra Oceanview Marina på øya Samal sør på Filippinene natt til 22. september.

I en video som ble sendt ut i begynnelsen av november, ba gislene for sine liv og leste opp gisseltakernes krav om løsepenger.

Kravet lød opprinnelig på 1 milliard peso for hver av gislene, noe som tilsvarer rundt 181 millioner norske kroner, men er siden redusert til 165 millioner kroner per gissel, ifølge filippinske medier. (©NTB)