KLARTE DET PÅ ANDRE FORSØK: Cristiano Ronaldo bommet på sitt første straffespark, men han hadde få problemer med å sette det andre. Foto: DANIEL OCHOA DE OLZA.
KLARTE DET PÅ ANDRE FORSØK: Cristiano Ronaldo bommet på sitt første straffespark, men han hadde få problemer med å sette det andre. Foto: DANIEL OCHOA DE OLZA.

Først tabbet han seg ut - så avsluttet Ronaldo «dårlig» år med utrolig statistikk

Blir stående med 57 mål på 57 kamper i 2015 etter å ha scoret to mot Real Sociedad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristiano Ronaldo har ifølge en rekke fotballkjennere vært langt unna sitt toppnivå denne sesongen - noe denne listen også tyder på.

Han kan likevel se tilbake på 2015 uten å være flau.

For med to nye mål mot Real Sociedad onsdag blir han stående med 57 mål på 57 spilte kamper i kalenderåret 2015.

Horribel straffebom
Og portugiseren havnet i søkelyset nok en gang i kampen på Santiago Bernabéu.

Han og dommeren.

I den første omgangen fikk nemlig Real Madrid to straffespark, og begge to var mildt sagt diskutable. 

Først gikk Karim Benzema i bakken inne i feltet relativt uprovosert. Få skjønte mye da dommeren pekte på 11-meteren, men Ronaldos altfor, altfor høye forsøk var aldri i nærheten av å gå under tverrliggeren til Géronimo Rulli i Sociedad-buret. 

Tabelltopp
Ronaldo fikk en ny mulighet da dommeren pekte på straffemerket etter at et innlegg hadde gått i en Sociedad-spillers lår og deretter arm, og på forsøk to feilet ikke Ronaldo. 

Bruma utlignet på vakkert vis etter pause, men en ny fulltreffer fra Ronaldo, denne gang på hel volley med venstrefoten, og en sen scoring av innbytter Lucas Vázquez ordnet 3-1 og tre poeng til hjemmelaget.

Med tre poeng går de også opp på en foreløpig førsteplass i La Liga, ett poeng foran Barcelona og Atlético Madrid. Begge lagene spiller imidlertid senere onsdag og kan ta seg forbi hovedstadsklubben.